Οι μετανάστες έγιναν 392 και η δέσμευση καπνός;

1070

Η άφιξη νέων μεταναστών χθες Τρίτη στην ξενοδοχειακή μονάδα των Αγίων Θεοδώρων , άφιξη η οποία είχε προκαλέσει στις αρχές του μήνα αντιδράσεις αλλά και μια σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα μετανάστευσης, δημιουργεί  νέα δεδομένα αλλά και νέα ερωτηματικά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το loytraki365 σε ρεπορτάζ του οι μετανάστες που έφτασαν ήταν 80 και άγνωστης εθνικότητας αφού ο υπεύθυνος της ΜΚΟ αρνήθηκε, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα, να δώσει τα στοιχεία στην Υποδιοικητή του ΑΤ Λουτρακίου! Το ίδιο ρεπορτάζ μιλά για αναφορές του υπευθύνου προς τους κατοίκους πως οι μετανάστες δεν θα ξεπεράσουν σε αριθμό το όριο ασφαλείας δηλαδή τα 230 άτομα,με τη νέα άφιξη ωστόσο αυτός ο αριθμός εκτινάχθηκε στους 392!

Η άφιξη των 80 μεταναστών το πρωί της Τρίτης στους Αγίους Θεοδώρους

Τα παραπάνω δημιουργούν σύγχυση αλλά και ζήτημα σωστής ενημέρωσης αφού αν κανείς ανατρέξει στα όσα ο Γενικός Γραμματέας Μετανάστευσης ανέφερε στην συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ αμέσως μετά την κλειστή να θυμίσουμε σύσκεψη (παρ ότι υπήρχε πρόσκληση δημόσια), θα δει πως ο κ. Κλάπας μίλησε για μια σύμβαση που αφορά 338 μετανάστες, με ισχύ έως το Μάρτιο του 2019 και δυνατότητα μικρής παράτασης. (θυμηθείτε τις δηλώσεις εδώ)

Πως προκύπτει λοιπόν ο αριθμός 230 που γίνεται λόγος πως ανέφερε ο υπεύθυνος της ΜΚΟ αφενός και αφετέρου, που πήγε η δέσμευση των Βουλευτών και του Γενικού πως άλλοι μετανάστες δεν θα φτάσουν στην περιοχή πλην αυτών που προβλέπει η συγκεκριμένη σύμβαση, ήτοι 338, αφού το ρεπορτάζ μιλά για συνολικό αριθμό μετά την χθεσινή άφιξη 392; (Οι δεσμεύσεις μετά την σύσκεψη)

ΥΓ: Το ρεπορτάζ επικαλείται επικοινωνία Γκιώνη με Κλάπα και δήλωση Κλάπα πως δεν γνωρίζει τίποτα για τη νέα άφιξη και πως.. βρίσκεται στο εξωτερικό. Οι 3 Βουλευτές μας που είναι εντός γνωρίζουν;

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.