Οι αντιφάσεις Μητσοτάκη για τις στηρίξεις σε Περιφέρειες και Δήμους

801

Στον απόηχο της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη, θα σταθούμε στην απάντηση του σχετικά με τις στηρίξεις του κόμματος σε δήμου και Περιφέρειες.

Εκεί λοιπόν ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε τις πρώτες ασάφειες. Παρά το γεγονός πως σε όλες του τις τοποθετήσεις επέμεινε σε μια διαφορετική φιλοσοφία προόδου ενός”σοβαρού κράτους” , σε αυτήν την απάντηση μπήκε σε αντιφάσεις.

Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα αποτελέσει τον βραχίονα της κυβέρνησής του στις τοπικές κοινωνίες,είπε ο πρόεδρος της ΝΔ  και γι αυτόν τον λόγο  θα τον αναλάβουν πρόσωπα της επιλογής του, τα οποία θα τύχουν της στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. 

Ενώ αναφερόμενος στον α βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης είπε πως «Αν πραγματικά πιστεύει κανείς στην χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών, τότε τα κόμματα σταδιακά θα πρέπει να απομακρύνονται από τις λογικές των χρισμάτων, της στήριξης, και να δίνουμε τη δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να εκφραστούν με τον τρόπο με τον οποίο αυτές πιστεύουν ότι είναι ο πιο κατάλληλος.”

Επομένως, ο θεσμός της αυτοδιοίκησης κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και ο ρόλος που επιτελεί, είναι ανάλογος των κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ο Περιφερειάρχης θα πρέπει να είναι κοινώς ένας “αχυράνθρωπος” της εκάστοτε κυβέρνησης, και ο δήμαρχος μπορεί αλλά σε ειδικές περιπτώσεις μεγαλουπόλεων ….Και μετά μιλάμε για βήμα εμπρός!

 

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.