Μια δήλωση σε λάθος timing

752

Mια ανάρτηση του βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού στην προσωπική του σελίδα στο facebook ,πριν απο λίγες ημέρες, ημέρες του μεγάλου θρήνου, μπορώ να πω ότι μου έκανε εντύπωση.H γραπτή τοποθέτηση του βουλευτή αφορούσε την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι λαοί στην εθνική μας τραγωδία.

Γράφει εκτός των άλλων ο κ. Ψυχογιός:

“Μέσα  σε αυτές τις δύσκολες ώρες υπήρξαν και κάποιες άλλες κινήσεις οι οποίες δεν έτυχαν σχεδόν καμίας προβολής από τα ΜΜΕ και θεωρώ ότι πρέπει να αναφερθούν και να αναδειχτούν:

– Η αμεση ανταποκριση και συμβολή των Αιγυπτίω ψαράδων στην διάσωση ανθρώπων από τη θάλασσα. Θυμίζω οτι ήταν αυτοί εναντίον των οποίων εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση η ΧΑ πριν κάποια χρόνια.

Η κίνηση των οικογενειών που ζουν στο Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας να δώσουν αίμα σε όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη και δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

– Η δημόσια δήλωση της Πακιστανικής Κοινότητας στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ότι είναι έτοιμη να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε οικίες με 100-150 άτομα.

Η συγκέντρωση μελων εργατικών συνδικάτων στο ελληνικό Προξενείο της Σμύρνης για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων και να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους στον δοκιμαζομενο ελληνικό λαό.

Η προσφορά από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ποσού 97.000 Ευρω ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές φωτιες που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Γι αυτούς που γνωρίζουμε και εφαρμόζουμε το ίδιο εδώ και χρόνια αυτό δεν είναι ουτε έκπληξη, ούτε κάτι συγκλονιστικό. Για κάποιους όμως που ψάχνουν αγωνιωδώς για αποδιοπομπαίους τράγους και βάζουν διαχωριστικές γραμμες ανάμεσα σε ανθρώπους και λαους είναι ενα ακόμα ισχυρό χτύπημα που αποκαλύπτει και συντρίβει τους μύθους τους.

Η Αλληλεγγύη έχει στον πυρήνα της τον Άνθρωπο χωρίς υποσημειώσεις.”

Φυσικά και θα συμφωνήσουμε με τον Ψυχογιό και είναι απόλυτα συγκινητικές πρωτίστως αυτές οι κινήσεις.

Μετά απο τέτοια τραγωδία όμως , πέραν της εκτίμησης όλων των παραπάνω που συνέδραμαν όπως μπορούσαν, πέραν αυτής της  συνδρομής – όπως λέει-  που συντρίβει μύθους , δεν μπορείς αυτή την στιγμή έχω την αίσθηση να  την αξιολογήσεις επαρκώς.

Δεν μπορείς μπροστά στον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων, στις ευθύνες που ίπτανται δίχως να επέρχεται κάθαρση, να μπορείς να αφομοιώσεις την συνδρομή των Αιγυπτίων ψαράδων και τις δηλώσεις στήριξης και αρωγής της Πακιστανικής Κοινότητας.Δεν μπορείς επι της παρούσης απευθυνόμενος σε μια κοινωνία σοκαρισμένη και πολύ ανασφαλή, γιατί αυτό θα το μεταφράσει ως το κατώτατο σκαλί της μοίρας της.

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.