Κόρινθος:Η με το ζόρι απαρτία και οι… κατά περίσταση σύμβουλοι!

1188

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου έδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο τι θα ζήσουμε έως και το Μάιο μήνα! Και φυσικά δεν αναφέρομαι στην καθυστέρηση στην έναρξη των συνεδριάσεων αλλά στην παρουσία των συμβούλων, κάποιοι εκ των οποίων παρ ότι εκλεγμένοι από τους πολίτες να παρίστανται, να θέτουν ζητήματα, να συζητούν και να δρουν για το όφελός τους, απουσιάζουν επισταμένως!

Πριν από 3 συνεδριάσεις ο Πρόεδρος του οργάνου Τάσος Κοντογιώργος είχε εντοπίσει το πρόβλημα και είχε διαμηνύσει πως θα τηρήσει τον κανονισμό ο οποίος προβλέπει συγκεκριμένες απουσίες και κατοπιν συνέπειες.

Ακριβώς επειδή το βράδυ της Τρίτης η απαρτία επετεύχθη «με το στανιό» η εφαρμογή του κανονισμού είναι η ελάχιστη υποχρέωση του Προέδρου και ο ελάχιστος σεβασμός του προς τους πολίτες οι οποίοι αντικρίζουν μια εικόνα διάλυσης, μια εικόνα που παραπέμπει στην φιλοσοφία «αν έχω χρόνο έρχομαι, αν όχι δεν πειράζει!»

Οι απουσίες αυτές, αμέσως μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις που έχουν καταγραφεί από συνδυασμούς έχουν αυξηθεί από συγκεκριμένους συμβούλους ή, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ανεξαρτητοποιήσεις ή δεν υπήρχαν μέχρι και χθες, η απουσία είναι τόσο ηχηρή που αποδεικνύει διαφοροποίηση.

Το ζήτημα είναι πως η συνεχής απουσία από ένα όργανο στο οποίο έχεις εκλεγεί, είτε συνεχίζεις με το συνδυασμό που εξελέγης είτε έχεις διαφοροποιηθεί, αποτελεί προσβολή σε όλους εκείνους που με την ψήφο τους σου έδωσαν το δικαίωμα και το προνόμιο να κάθεσαι σε μια θέση δημοτικού συμβούλου…

Την επόμενη με ονόματα…

Χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.