Ζούσαν απο τις πωλήσεις ηρωίνης

652

Περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης είχε διακινήσει διακινήσει από τον περασμένο Μάρτιο στα στέκια της Καλαμάτας και της Αθήνας μια εγκληματική ομάδα, τα πέντε μέλη της οποίας ήταν άεργα και ζούσαν αποκλειστικά από τα έσοδα που αποκόμιζαν διακινώντας τον θάνατο! Στους πέντε μήνες της δράσης τους, έβγαλαν συνολικά πάνω από 250.000 ευρώ!

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ερευνούσαν την υπόθεση από τις 8 και τις 22 Μαΐου, όταν είχαν συλλάβει δυο Έλληνες, έναν 53χρονο και έναν 58χρονο και είχαν κατάσχει περισσότερο από ενάμισι κιλό ηρωίνης. Οι δυο τους έχουν ήδη προφυλακιστεί, αλλά η πολύμηνη έρευνα οδήγησε στην πλήρη εξάρθρωση της σπείρας. Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που οργάνωσε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας μαζί με την αντίστοιχη υποδιεύθυνση της Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας, δύο 33χρονοι Έλληνες και άλλοι τρεις ηλικίας 38, 49 και 60 χρόνων.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους ενός κιλού και 580,38 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 328,9 γραμμαρίων, 283 ναρκωτικά χάπια, 48 αναβολικά δισκία που βρέθηκαν στην κατοχή του ενός 33χρονου, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, αντικείμενα για τη συσκευασία και τη διακίνηση ναρκωτικών, πλήθος κινητών και καρτών sim σε στοιχεία αλλοδαπών «αχυράνθρωπων», ένα όχημα και 2.295 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται και οι δύο προφυλακισμένοι. Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν υπήρχε διασύνδεση της οργάνωσης με άλλες εγκληματικές ομάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.