Επιτέλους! Θα ξαναφωτιστεί το κάστρο της Ακροκορίνθου

858

Με την φράση πως « η Κορινθία έχει πλέον αποκτήσει το χαμένο έδαφος» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε σε μεγάλα  και σημαντικά έργα που έχει ανάγκη ο νομός, αναδεικνύοντας παράλληλα την αγαστή συνεργασία που έχει με τον αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη και τους περιφερειακούς του συμβούλους.

Πολλές φορές μάλιστα μίλησε για την «δυνατή ομάδα» της Κορινθίας που παρά τις δυσκολίες που έχει αφού  στερείται ανθρώπινου δυναμικού  που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το σημαντικό πρόγραμμα που εκτελείται ήδη στο νομό,καταβάλει τεράστια προσπάθεια με επικεφαλής τον Πελοπίδα Καλλίρη προκειμένου να καλύψει όλα τα κενά, όλα τα προβλήματα.

Στις ανακοινώσεις είναι η προώθηση  ένταξης έργων  που έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας όπως η αποκατάσταση βλαβών στο θέατρο Εξαμιλίων Μίκης Θεοδωράκης , η μελέτη εισόδου της Κορίνθου, αλλά και η αποκατάσταση του φωτισμού της Ακροκορίνθου.

Η είδηση αυτή έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, αφου ο φωτισμός της Ακροκορίνθου αλλά και οι ζημιές που υπέστη σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως ,διότι  επρόκειτο για ένα πανάκριβο έργο που αφέθηκε στο έλεος, γεγονός που έκανε τον Περιφερειάρχη να απαντήσει επ αυτού:

«Θα πρέπει να κατανοήσουν οι πολίτες ότι ό,τι γίνεται επ ωφελεία τους , έχουν και την συνταγματική ευθύνη να το προστατεύσουν .Όταν ως υπουργός υπέγραφα την απόφαση ένταξης αυτού του έργου ,που στοίχισε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ οι πολίτες όφειλαν να το διαφυλάξουν. Κάτι που δεν έγινε.»

Εμείς θα σχολιάζαμε πως μια απαραίτητη φύλαξη θα μπορούσε να υπάρξει, κ. Περιφερειάρχα μου,κυρίως όταν σημειώθηκαν τα πρώτα κρούσματα.Το έργο στην κυριολεξία λεηλατήθηκε εν γνώση των τότε υπευθύνων που δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.