Διχαστικές κορώνες Καμπόσου λίγο πριν το συλλαλητήριο της Κορίνθου

1384

Σήμερα άκουσα το διάγγελμα του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου,όπου αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο Μακεδονικό ζήτημα,είναι γνωστός άλλωστε ο αγώνας του, και που βεβαίως  οδηγήθηκε σε πολιτικές αναλύσεις γνωστές περί φασιστών και προδοτών. 

Ο δήμαρχος ως γνωστόν διαγράφηκε απο τη ΝΔ ,συγκεκριμένα απο τον πρόεδρό της, για τους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει αναφερόμενος στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. 

Πολλές φορές ο δήμαρχος έχει επικαλεσθεί τον πατριωτισμό του, πολλές φορές πληροφορεί τους Αργείους και για άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής , όπως τα ελληνοτουρκικά,κάπου δείχνει πράγματι πως τον στενεύει ο θεσμός του δημάρχου πλέον, παρά το γεγονός πως επαναλαμβάνει τελευταίως πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Βέβαια ,εκεί κάπου , ανάμεσα στις αναπλάσεις και στις παραλίες, προϊδεάζει τον Αργείτη πως πλησιάζει η ώρα που  θα έλθει εκείνος ο ηγέτης που θα εμπνεύσει το πλήθος και θα ξεχυθεί ο λαός στους δρόμους,ή στην ανάπαυλα του θεματικού πάρκου θα αναφερθεί στον διεθνιστή Ομπάμα και στον “καημένο” Τράμπ που πιστεύει στα κράτη – εθνη.

Όλα αυτά στο μίξερ ενός δημάρχου που αυτή την στιγμή δεν βρίσκει προσανατολισμό, και προσπαθεί να συμβιβασθεί με τα υπάρχοντα.

Και ξαφνικά ακούς σήμερα απο τον διαγραμμένο δήμαρχο πως επί Σαμαρά πήγαν να μας βγάλουν απο τα μνημόνια, και πως οι νυν κυβερνώντες ήταν και είναι οι εκφραστές της νέας τάξης πραγμάτων. 

Για τον πατριώτη και επαναστάτη δήμαρχο, που αφιερώνει ώρες να εκπαιδεύει τους Αργείους ιστορία, πολιτική οικονομία, αγωγή του πολίτη, εξωτερική πολιτική, ποιος είναι ο φασίστας και ο κουκουλοφόρος, ποτέ δεν άκουσα τις ευθύνες Σαμαρά στο Μακεδονικό, παρά το γεγονός πως σχίζει τα ιμάτιά του, για την πατρίδα.

Και κατόπιν αυτού, ακούς την επικοινωνία που έχει με τους Αμερικανούς οι οποίοι τον πληροφόρησαν πως Όχι! δεν πίεσαν την Ελλάδα να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών!

Ένα μίξερ ενημέρωσης και επικοινωνίας του λίγου, του ελαχίστου, αλλά ηχηρού, να κοινοποιηθεί παντού σαν σταυροφορία!

Αυτά τα επισημαίνω, γιατί αυτό το μίξερ πραγμάτων, σκέψεων και σχεδιασμών πρέπει να αναλύεται.

Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε πως θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορούν ακραίοι σχηματισμοί να λένε πράγματα που εκείνη θα έπρεπε να λέει γιατί εκεί, στους κόλπους της βρίσκονται οι νικητές του Γράμμου,που σε αυτούς οφείλεται πως η χώρα μας δεν έπεσε στα χέρια των κομμουνιστών..Και βεβαίως θύμισε το Μελιγαλά, το Φενεό , το Αγιονόρι.

Κι εγώ ερωτώ αυτό το διχαστικό ένθετο του κ. Καμπόσου, έχει αναφορά ; Πριν έρθει στο συλλαλητήριο της Κορίνθου, είναι καλεσμένος όπως είπε, γιατί  σπέρνει το δηλητηριώδη σπόρο;

Και ποια η στόχευση; 

Η Κόρινθος και η Κορινθία κ. δήμαρχε ήταν πάντα δημοκρατική , και γέννησε κάποιους σπουδαίους πολιτικούς, οι οποίοι πάντα προσπαθούσαν να ενώσουν το λαό .Σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που η πολιτική κεντρική σκηνή είναι κατώτερη των περιστάσεων, δεν χωρούν τέτοιοι “σπόροι” κ. δήμαρχε του Άργους .Τουλάχιστον όχι σε ένα αυθόρμητο συλλαλητήριο πολιτών.

Θα το δούμε απόψε το βράδυ!

Τζένη Σουκαρά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.