Δημοτικά Σφαγεία: 8,5 μήνες μετά τ ασφαλιστικά…δημοπρατούνται αύριο στις 09:30

1558

Η πρώτη απόπειρα έγινε στις 2 Μαρτίου του 2018! Η είδηση είχε προκαλέσει ευφορία, αφού η εικόνα των δημοτικών σφαγείων στο Αρχαίο Λιμάνι μονάχα κολακευτική δεν είναι! Hotel, ακόμα και spa έλεγε το σχέδιο ωστόσο… η δημοπρασία ΔΕΝ έγινε ποτέ έλλειψη απαρτίας της επιτροπής (ο Δήμαρχος απήντησε λίγες ημέρες μετά πως είχε άλλη καθ όλα σοβαρή υποχρέωση και δεν ήταν δυνατόν να παρίσταται).

Η νέα ημερομηνία που δόθηκε ήταν η 19η Μαρτίου αλλά… ούτε και αυτήν κατέστη εφικτόν το αποτέλεσμα αφού εταιρία η οποία είχε προσέλθει στην 1η διαδικασία (που δεν έγινε λόγω της απαρτίας) κατέθεσε ασφαλιστικά κατά των όρων της διακήρυξης!  Την επίδοσή τους δε  τότε στο Δήμαρχο,  είχε καταγράψει ο Morias βρισκόμενος στο χώρο ένεκα συνέντευξης τύπου (τότε ήμασταν στον πίνακα αποδεκτών των προσκλήσεων, πλέον όχι) που θα παρέθετε ο Αλέξανδρος Πνευματικός για έτερο θέμα .

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών οριζόταν για την ίδια ημέρα στις 14:00. Εκ του Δήμου, η ανάρτηση περί προσωρινής αναστολής της διαδικασίας, έδειξε την δικαίωση των ασφαλιστικών και την αναγκαιότητα τροποποίησης των όρων διακήρυξης.

Έγραφε τότε ο Δήμος στην σελίδα του:

Με την από 14-03-2018 προσωρινή διαταγή της Πρωτοδίκου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο Κορινθίων στις 15-03-2018, ανεστάλη προσωρινά η εκτέλεση α)της αριθμ. 50/2018 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής περί καθορισμού όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την εν θέματι εκμίσθωση, β)της αριθμ. 5240/2018 διακήρυξης Δημάρχου Κορινθίων για την εν θέματι εκμίσθωση και γ)της 7694/2018 ανακοίνωσης Δημάρχου Κορινθίων περί νέας ημερομηνίας διεξαγωγής δημοπρασίας για την εν θέματι εκμίσθωση.

Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνουμε ότι αναστέλλεται η διεξαγωγή δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (πρώην δημοτικά σφαγεία) στην περιοχή Αρχαίο Λιμάνι ή Πουρνερί Αρχαίας Κορίνθου, η οποία, με την αριθμ. 7694/2018 ανακοίνωση Δημάρχου, είχε προγραμματιστεί για την 19η Μαρτίου 2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:30-10:00.

Εκ τοτε, σιγήν ιχθύος περιήλθε! Καμία ανακοίνωση περί νέας δημοπρασίας δεν έγινε έως και την 3η του Δεκέμβρη (8,5 μήνες μετά δηλαδή) όπου διαπιστώνει κανείς την ανακοίνωση της διαδικασίας με ημερομηνία διεξαγωγής την 21 Δεκέμβρη!

Αύριο στις 09:30 το πρωί λοιπόν, θα δούμε (εφόσον υπάρξει απαρτία της επιτροπής και συμμετοχή εταιριών) ποιό θα είναι το μέλλον ενός από τα καλύτερα σημεία του παραλιακού μετώπου, η παρακμή του οποίου έχει οδηγήσει συνολικά την περιοχή (και το Αρχαίο Λιμάνι) σε υποβάθμιση.

Το σχέδιο μιλά για ένα κτίριο με χώρο διασκέδασης, εστιατόριο αλλά και κλίνες διαμονής, για μίσθιο της τάξεως των 400 ευρώ μηνιαίως, μίσθωση 25 ετών και υποχρέωση καταβολής εκ του εκμισθωτή εγγυητικής επιστoλής συμμετοχής πoσoύ 480,00€ και vα έχoυv αξιόχρεo εγγυητή, o oπoίoς θα υπoγράψει μαζί με τov συμμετέχοντα-πλειοδότη τα πρακτικά της δημoπρασίας. 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.