Δήμαρχοι και υποψήφιοι: Και οι “κρίνοντες” κρίνονται!

1938

Ενάμιση   χρόνος πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές  και πολλοί επίδοξοι μνηστήρες των δημαρχιακών θώκων   έχουν ήδη πάρει θέση στην προεκλογική αρένα.

Παρατηρούμε λοιπόν υποψηφιότητες αρκετές ανά το νομό, κάποιες διακριτικές (κρατούν δυνάμεις) και άλλες μαχόμενες (δείγμα του τι θα ακολουθήσει) .

Παρατηρούμε επίσης δημάρχους στωικούς  απέναντι στις «νέες αντιπολιτεύσεις», δημάρχους  υποψιασμένους και δημάρχους αιφνιδιασμένους απέναντι σε αυτά που «δρομολογούνται».

Βέβαια κάθε περιοχή έχει την ιδιαιτερότητά της.

Στον δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, παραδείγματος χάριν, η προεκλογική περίοδος διαρκεί πολλές τετραετίες. Η τελευταία ξεκίνησε με την ανάληψη των καθηκόντων του Γιώργου Γκιώνη. Έτσι μπορούμε να περιγράψουμε το έκρυθμο κλίμα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής, την στάση της αντιπολίτευσης , και την πρόθεσή της να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο.Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουμε δήμαρχο και πρώην δημάρχους στο προσκήνιο να κονταροχτυπιούνται προς άγραν ψήφων, ενώ τα θέματα και τα προβλήματα που καλούνται να συζητήσουν και να λύσουν ,είναι «κομβικά» ζητήματα για την περιοχή.

Στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης τα δημοτικά πράγματα κυλούν πιο ήρεμα , με την αντιπολίτευση του Βλάση Τσιώτου σαφώς να διεκδικεί μια ακόμα εκλογική μάχη , αλλά και πολλούς ενδιαφερόμενους  οι οποίοι όμως δεν έχουν βγει στο ξέφωτο να αναστατώσουν  την ατμόσφαιρα.

Στο δήμο Σικυωνίων απέναντι από τον Σπύρο Σταματόπουλο , έχει στηθεί η θεσμική αντιπολίτευση αλλά και οι δημοσιοποιημένες υποψηφιότητες του «θορυβώδους» Νίκου Ζαχαρόπουλου αλλά και του δικηγόρου Δημήτρη Παπαγεωργίου από την Λαύκα, που τον γνωρίσαμε καλύτερα στο θέμα της υδροδότησης του Κιάτου .

Στη Νεμέα ήρεμα τα νερά, για την ώρα, του Κώστα Καλατζή , με τον Βαγγέλη Ανδριανάκο να μην έχει δείξει ακόμα κάποια ιδιαίτερη  αγωνιστικότητα παρά την αυτοδιοικητική του εμπειρία(περιμένουμε).Επομένως όλα κυλούν όμορφα για την δημοτική αρχή.

Στον δήμο Βέλου Βόχας έχουν «αρχίσει τα όργανα» , με τον δήμαρχο Παπακυριάκο να έχει απέναντι του την αγωνιστικότητα των Μανάβη και Τσίτουρα σε τέμπο προεκλογικό.

Στο δήμο Κορινθίων η κατάσταση ακόμα δεν έχει ισορροπήσει.  Έχουμε παρακολουθήσει ήδη τις αποχωρήσεις βασικών συνεργατών του δημάρχου Πνευματικού που δήλωσαν υποψηφίοι δήμαρχοι – οι κύριοι Σταυρέλης και Χασικίδης-αλλά  και συμβούλους  που τους  ακολούθησαν. Στο δήμο Κορινθίων η πλειοψηφία μετρά «τυπικά» 13 συμβούλους .Η αντιπολίτευση μετρά 6 εν δυνάμει υποψηφίους δημάρχους. Η θεσμικοι: Νανόπουλος, Ψιλογιαννόπουλος,Πιέτρης,  και αυτοί που δημοσιοποίησαν την υποψηφιότητά τους  και επομένως προστίθενται στη νέα αντιπολίτευση : Σταυρέλης, Χασικίδης, Και ο ανεξάρτητος απο την θεσμική αντιπολίτευση Βασίλης Πανταζής.

Όλα αυτά ενάμισι χρόνο πριν τις εκλογές. Με τον φόβο οι αντιπαραθέσεις  , επικοινωνιακές ή επι της ουσίας, να δημιουργήσουν υπαρκτό πρόβλημα στην συνέχιση και ολοκλήρωση του όποιου έργου των δημοτικών αρχών, επομένως να δημιουργήσουν πρόβλημα στους πολίτες, θα συνιστούσαμε οι υποψήφιοι δήμαρχοι να σταθούν αρωγοί στους δημάρχους και να βοηθήσουν να υλοποιηθούν τουλάχιστον οι προεκλογικές τους εξαγγελίες.

Επομένως , καταγράφουμε τις ενέργειες των δημάρχων, τις ολιγωρίες, τις διαθέσεις, τις ίντριγκες, αλλά θα ασκήσουμε κριτική και στην κριτική των υποψηφίων!

Υποψήφιος που εμποδίζει δήμαρχο να κάνει έργο για το «θεαθήναι» , δεν έχει πνεύμα αυτοδιοικητικό, έχει πνεύμα οπαδικό και ρεβανσιστικό. Και αυτά τα φαινόμενα θα πρέπει να τα «απομονώσουμε» ως κοινωνία και να επιλέξουμε “στην ώρα τους” τους άξιους!

Τζένη Σουκαρά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.