Για ένα “χρίσμα”, ξεδιπλώθηκε όλος ο παλαιοκομματισμός και η “καμαρίλα”

1252

Λοιπόν, δεν ξέρω σε ποιον θα δώσει το χρίσμα η ΝΔ για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου! Στο δήμαρχο Νίκα για την θαρραλέα του 10λεπτη “στάση προσοχής” στην κατάμεστη πλατεία της Καλαμάτας μπροστά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ή στον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος έχει δηλώσει πολλάκις βέβαια δημοσίως πως δεν τον ενδιαφέρει, παρά ταύτα η εφημερίδα “Παραπολιτικά”  τον βάζει μέσα στους επικρατέστερους αφού έχει συναντηθεί και με το Νικήτα Κακλαμάνη πρόσφατα ..

Και αυτό είναι αναμενόμενο όταν πρόκειται για κομματικές διαδικασίες. Κι εμείς δουλειά δεν έχουμε να ανακατευόμαστε στα του γαλάζιου οίκου.

Εκείνο όμως που προκαλεί εξαιρετικό ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που το κόμμα προσπαθεί να επιβάλλει την πρόθεσή του να ΜΗΝ στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, που αγγίζει τα όρια της υστερίας.

Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί απο μια πλευρά ως μια προσπάθεια απέλπιδα σχετικά με τον επερχόμενο διχασμό των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη πως «Κανένας Νεοδημοκράτης δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πέτρο Τατούλη ξανά για Περιφερειάρχη Πελοποννήσου».

Και όταν προσπάθησε να το εξηγήσει αυτό κατά την συνέντευξη τύπου που έδωσε στα Μεσσηνιακά μέσα ενημέρωσης είπε:“«Ο κ. Πέτρος Τατούλης δεν εκφράζει τη ΝΔ. Ο κ. Πέτρος Τατούλης θυμίζω ήταν υπουργός και βουλευτής της ΝΔ και ανεξαρτητοποιήθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή – συνέβαλε δραστικά στην πτώση της – και ασφαλώς η ΝΔ δεν πρόκειται να τον στηρίξει εκ νέου για την Περιφέρεια…

Ξέχασε όμως ο Άδωνις πως η ΝΔ τον είχε στηρίξει την προηγούμενη φορά τον Τατούλη, παρά τα “ανομήματά ” του, και ως φαίνεται του το θύμισαν στην συνέντευξη .Και συνέχισε  την πολιτικά ατυχή του απάντηση με μια εξήγηση επίσης ατυχή: “Κάθε πολιτική απόφαση κρίνεται στον πολιτικό χρόνο που ελήφθη, εκείνη την εποχή φάνηκε σωστή στήριξη του κ. Τατούλη, η συνέχεια της δράσης του κ. Τατούλη ήταν προφανώς απογοήτευση για τους βουλευτές, τα στελέχη και τους οπαδούς της ΝΔ και γι αυτό το λόγο δεν πρόκειται να τον ξανά στηρίξουμε…»

Τώρα αν είσαι Νεοδημοκράτης που σέβεται τον εαυτό του ,άσχετα εαν υποστηρίζεις τον Τατούλη ή όχι, δεν μπορεί να μην σε προκαλεί ο Άδωνις , που μέχρι πριν λίγα χρόνια ήταν ένα απο τα “άλογα του Καρατζαφερη“και δεν ήξερε τι έλεγε για τον Καραμανλή και τον Σαμαρά και ξαφνικά είδε τον εαυτό του μέχρι και υπουργό του τελευταίου να γίνεται ,ακόμα ακόμα και αντιπρόεδρος του κόμματος.To ότι σου επιβλήθηκε ο Άδωνις μια ωραία ημέρα εκεί που άλλαζες κανάλι, και είναι σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων του κόμματος, δεν είναι και ότι πιο τιμητικό για σένα!

Και να μιλά ο Άδωνις για τον Τατούλη! Τον οποίο ο Μητσοτάκης τον έκανε αντιπρόεδρο του κόμματος και εκείνος ακόμα φλερτάρει με τον Σαμαρά , τον “καλύτερο πρωθυπουργό των μνημονίων” όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν τον ρώτησε κανείς για εκείνο το “ουδείς αναμάρτητος” που δήλωσε ο κ. Σαμαράς ,σκίζοντας τα Ζαππεια 1 και 2 ,  υποκλινόμενος στην κ. Μέρκελ.

Αλλά ακόμα και αν ο Άδωνις είναι ένα καινούργιο φαινόμενο στην γαλάζια παράταξη , που φέρει σαφέστατα εκείνη την ευθύνη,τι μπορεί να πει ο κύκλος του πρώην πρωθυπουργού για τον Α. Σαμαρά, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον τίμησε, τον έκανε υπουργό πρωτοκλασσάτο, που εκείνος δημιούργησε το Μακεδονικό ζήτημα, και κατόπιν έριξε την κυβέρνησή του, δημιούργησε την ΠΟΛΑΝ και μετά απο 10 χρόνια απαξίωσης , ο Κώστας Καραμανλής τον έκανε ευρωβουλευτη και κατόπιν με τις προεδρικές διεργασίες έγινε πρόεδρος και μετά πρωθυπουργός;

Το άρθρο μου επιδιώκει να αναδείξει την βαθιά υποκρισία και τον απίστευτο παλαιοκομματισμό που υπάρχει ακόμα  στη ΝΔ , τώρα που η ίδια ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Που την διαφεντεύουν κομματικοί και κομματάρχες με τις ίδιες μεθόδους που τις καταδίκασε η ίδια η κρίση.

Εν κατακλείδι , εαν δεν θέλει η ΝΔ να μην στηρίξει τον Τατούλη, που δεν θέλει, είναι σεβαστό.

Το να επιχειρηματολογεί όμως ως όλοι και κυρίως οι μη Μεσσήνιοι να έχουμε πάθει ολική αμνησία είναι εξαιρετικά προσβλητικό.

Διότι  δεν μπορούμε να μην υπογραμμίσουμε την “καμαρίλα”  ,τα χρίσματα , τα χειροφιλήματα, και τις ευλογίες που δείχνουν τι κλίμα και διάθεση επικρατεί στην πυραμίδα του κόμματος που θέλει να κυβερνήσει.

Εμπρός λοιπόν! όλοι στην αρένα!

 

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.