Γιατί οι τσούχτρες δεν προτιμούν το …Ξυλόκαστρο;

1980

Μετά το τελευταίο δελτίο τύπου του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης μιαν αισιοδοξία την έχω!

Διότι ο δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με διαβεβαιώνει πως οι φήμες για την εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό είναι υπερβολικές και ανυπόστατες.

Ή υπερβολικές θα είναι ή ανυπόστατες, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και πρόβλημα του συντάκτη! Δικό μου πρόβλημα ακόμα δεν είναι.

Αν ήταν Ιούνιος όμως, θα ήμουν με το ένα πόδι με βατραχοπέδιλο και στο άλλο με το πέδιλο!!Διότι ή είναι ανυπόστατες και κολυμπώ, ή είναι υπερβολικές και απλώς κολυμπάω καχύποπτα!Τόσο απλά!

Όμως στο δελτίο τύπου ο δήμος αναφέρεται σε ρεπορτάζ τηλεοπτικό και διαβεβαιώνει ότι την δεδομένη χρονική στιγμή (και σωστά) το φαινόμενο δεν υφίσταται, αφού δεν έχουν δει μέδουσες στην περιοχή.

Παρ’ όλα αυτά ο δήμος λαμβάνει μέτρα , όπως μας πληροφορεί, τα οποία δεν μας τα γνωστοποιεί και συμμετέχει και στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, τις οποίες δεν μας λέγει, για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο όπως μας υπογραμμίζει χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες «ως παροδικό».

Εκεί σοκάρεσαι προς στιγμήν! Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια! Καθ’ ότι η ανησυχία που υπάρχει εδώ και ένα χρόνο , από τους επιστήμονες και κατόπιν από την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο, είναι πως το φαινόμενο τελικώς δεν είναι παροδικό αυτή τη φορά! Συσκέψεις, ημερίδες, επιστημονικά συνέδρια σε Αχαια και Κορινθία έχουν γίνει όλο αυτό τον καιρό, και κανείς από την δημοτική αρχή του Ξυλοκάστρου δεν άκουσε τίποτα;

Κι αν δεν άκουσε τίποτα ο δήμος τότε γιατί συμμετέχει σε πρωτοβουλίες; Γιατί η Περιφέρεια έλαβε από το Υπουργείο ένα εκατομμύριο ευρώ για πλωτά φράγματα στην παραλιακή ζώνη του Κορινθιακού; Για ένα παροδικό φαινόμενο;

Κύριοι της δημοτικής αρχής, δεν έχουμε λόγο εμείς να αμφισβητήσουμε τα όσα γράφετε στις πρώτες παραγράφους σας. Οι τσούχτρες μπορεί να μην προτιμούν το Ξυλόκαστρο και το ευχόμαστε ολόψυχα!

Αλλά προσέξτε! Το να περιγράφετε κι εσείς από την πλευρά σας μια «ωραιοποιημένη» κατάσταση , χωρίς να υφίσταται μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ.

Καλό μας «άτσουχτρο καλοκαίρι»!

Τζ. Σουκ.

Η ανακοίνωση του δήμου:

 

 

“Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ενημερώνει ότι σχετικώς με το θέμα της εμφάνισης μεδουσών στον Κορινθιακό, οι αναφορές στο φαινόμενο από ΜΜΕ είναι υπερβολικές και ανυπόστατες.

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά την τελευταία αναφορά τηλεοπτικού σταθμού η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το φαινόμενο, την δεδομένη χρονική στιγμή, δεν υφίσταται αφού τους τελευταίους μήνες δεν έχουν εμφανιστεί μέδουσες στην περιοχή του δήμου μας.

Παρ‘ όλα αυτά ο Δήμος λαμβάνει μέτρα για την ενημέρωση και προστασία των λουομένων και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως παροδικό.

Γνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά των ΜΜΕ και την προσπάθειά τους για αξιόπιστη ενημέρωση, καλούμε τα τοπικά και εθνικά μέσα επικοινωνίας να «καλύπτουν» τα σχετικά ρεπορτάζ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.