Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου

394

 \r\n\r\nΤην Δευτέρα το απόγευμα, 20 Απριλίου του 2015, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων υπό την Προεδρία του Χρήστου Χασικίδη. Οι βασικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήσαν οι εξής :\r\n\r\n-Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ την παραχώρηση στο Δήμο Κορινθίων του δημοσίου κτήματος που βρίσκεται στη θέση «Κοκκώσι» της παραλίας Αλμυρής, εμβαδού 33.605,45 μ2, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ . Επειδή ο ξεχωριστός αυτός χώρος αφ΄ενός συμπεριλαμβάνεται στη Διεθνή Συνθήκη «ΡΑΜΣΑΡ» περί προστασίας των υγροτόπων και αφ΄ ετέρου αποτελεί τη μοναδική πρόσβαση των κατοίκων προς την παραλία, το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά :\r\n\r\n1). Την μη πώληση του δημοσίου κτήματος Β.Κ. 2135 στο Κοκκώσι Αλμυρής Δημοτικής   Κοινότητας Γαλατακίου σε οποιονδήποτε ιδιώτη διότι αφενός μεν δεν θα προσφέρει τίποτα στην περιοχή αφού απαγορεύεται η οποιαδήποτε οικοδομική δραστηριότητα στον ΥΓΡΟΤΟΠΟ, αντίθετα θα δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στους κατοίκους και επισκέπτες με την αποκοπή τους από την παραλία.\r\n

    \r\n

  • Την   δωρεάν παραχώρηση κατά κυριότητα του κτήματος αυτού στο Δήμο Κορινθίων για την αξιοποίησή του και συγκεκριμένα :
  • \r\n

  • Την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μίνι σόκερ, γήπεδο beach volley, γήπεδα τέννις, μπάσκετ, βόλλεϋ)
  • \r\n

  • Την κατασκευή πολυχώρου πολιτισμού (υπαίθριο θέατρο με χαμηλές κερκίδες για παραστάσεις χορού, θεάτρου, χωρωδιών κλπ)
  • \r\n

  • Την κατασκευή χώρων αναψυχής (δενδροφύτευση, παγκάκια, πέργκολες, σκίαστρα, κλπ)
  • \r\n

  • Την αναστήλωση και ανάδειξη του παλιού Υδρόμυλου και του παλιού Λινού
  • \r\n

\r\n2)-Άκαρπη απέβη η ψηφοφορία για την επιλογή ενός εκ των ενδιαφερόμενων συνδημοτών μας, με σκοπό να καλύψει τη θέση του συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Κορινθίων, αφού μετά από διαδοχικές ψηφοφορίες κανείς εκ των τεσσάρων υποψηφίων δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 (22 ψήφοι) που ορίζει ο νόμος για την κάλυψη της παραπάνω θέσεως.Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι:\r\n\r\nΤσόγκας Γεώργιος   12 ψήφοι\r\n\r\nΓκερζελής Ιωάννης     7 ψήφοι\r\n\r\nΜπαλάσκας Νικόλαος 5 ψήφοι\r\n\r\nΠαπαδάκης Ιωάννης   4 ψήφοι\r\n\r\n3) Παραδόθηκε σε χρήση από τη Δημοτική Αρχή η πλωτή εξέδρα του Κόρφου, καθώς επίσης του παραλιακού πεζόδρομου και των πλακόστρωτων στο κέντρο του χωριού. Μετά και από αυτές τις παρεμβάσεις, αναβαθμίστηκε τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά το παραλιακό μέτωπο του Κόρφου, που αποτελεί στο Σαρωνικό κόλπο σημαντικό τουριστικό θέρετρο.\r\n\r\n4) Το Δημοτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ομόφωνα άλλη μια φορά την αντίθεσή του σε τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ιδιαίτερα εντός της πόλης και κυρίως πλησίον σχολείων και κατοικημένων περιοχών, αφού η επιβλαβής λειτουργία εκπομπής των κυμάτων της κινητής τηλεφωνίας, εγκυμονούν πολλούς κινδύνους και είναι σε θέση να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στην υγεία των κατοίκων. Στα πλαίσια αυτά, το Δημ. Συμβούλιο ζητά την άμεση αποξήλωση της κεραίας που τοποθετήθηκε σε πολυκατοικία επί της οδού Πηγάσου 41 στην Κόρινθο, συντασσόμενο πλήρως με το αίτημα των κατοίκων της περιοχής.\r\n\r\n5) Παραχωρήθηκε η χρήση του παλιού δημοτικού σχολείου Σοφικού στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κορινθίων προκειμένου να διαμορφώσει τον χώρο σε Βρεφονηπιακό Σταθμό και να λειτουργήσει άμεσα για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων του Σοφικού και της περιοχής της Σολυγείας ευρύτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.