Έρχονται καταιγίδες μετά το μεσημέρι στην Πελοπόννησο

445

Την Παρασκευή 12/01 έως και τις πρωινές ώρες, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και στο Ιόνιο. Από το μεσημέρι, ωστόσο, και μετά οι βροχοπτώσεις-καταιγίδες στο Ιόνιο θα ενταθούν σημαντικά και σταδιακά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπιστούν κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στη Δυτική Κρήτη. Το νέο βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Αιγαίο. Κύρια χαρακτηριστικά οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το Σάββατο 13/01 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο και ιδιαίτερα στο Αιγαίο.
Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικά θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Τονίζεται ότι λόγω της διάρκειας και της έντασης των φαινόμενων ενδέχεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα. Το Σάββατο 13/01 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια ηπειρωτικά, στο Νότιο Ιόνιο και στο Αιγαίο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα (έως τα 1000 περίπου μέτρα). Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις, πνέοντας με εντάσεις που τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.