Άμεση ανακούφιση των πληγέντων με ασφαλιστική κάλυψη και κρατικές ενισχύσεις (video)

1014

Την Κορινθία επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο  μετέχουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Χαράλαμπος Κασίμης και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές. Το κλιμάκιο αυτή την ώρα επισκέπτεται  περιοχές των Δήμων Βέλου Βόχας και Κορίνθου όπου σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Κατά την ενημέρωση που έγινε στο δημαρχείο του Ζευγολατιού, τόσο απο τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο, όσο και απο τον διοικητή του ΕΛΓΑ,διαπιστώθηκε η δυσχερής θέση που βρίσκεται αυτή την στιγμή ο αγροτικός κόσμος μετά τα πρωτόγνωρα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Ενδεικτικά ο κ. Κουρεμπές τόνισε πως οι δηλώσεις ζημιάς έχουν ανέλθει σε 3.000 μόνο στο νομό Κορινθίας, γεγονός που καταδεικνύει και την σοβαρότητα του προβλήματος.

Ο κ. Αποστόλου λαμβάνοντας το λόγο είπε πως “Πρέπει η κυβέρνηση να δει το πρόβλημα που υφίσταται ο αγροτικός χώρος μέσα σε ακραίες συνθήκες. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την ανακούφιση των πληγέντων , απο την ασφαλιστική κάλυψη αλλά και απο κρατικές ενισχύσεις που θα ζητήσει ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης απο το υπουργικό συμβούλιο.”Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι σύντομες ώστε ο αγρότης να αισθανθεί στην τσέπη του έγκαιρα την βοήθεια”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.