Άλλα τα μάτια του κυβερνητικού και.. άλλα της αντιπολίτευσης Βουλευτά μου;

632

Βλέπω την παρέμβαση Δήμα για το ζήτημα της Πυροσβεστικής εν όψει θέρους, των προβλημάτων, των ελλείψεων και της προετοιμασίας και… κάτι από τα παλιά μου θύμισε!

Και πέρυσι ο Βουλευτής δεν είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο; Μα καλά θα μου πείτε, λύθηκαν τα ζητήματα της Υπηρεσίας από πέρυσι μέχρι φέτος; Όχι! Τότε καλά κάνει και επανέρχεται και δεν θα διαφωνήσω θα σας πω… ΑΛΛΑ!

Ανατρέχοντας στην προσωπική του ιστοσελίδα dimas.gr και στην κατηγορία «Κοινοβούλιο» εντοπίζω πως οι παρεμβάσεις  που αφορούν την Πυροσβεστική εντάσσονται στην υποκατηγορία «ερωτήσεις» με τελευταία βεβαίως την παρέμβαση της 13ης Απριλίου όπου ο Βουλευτής της ΝΔ στο νομό μας σημειώνει την σπουδαιότητα της ετοιμότητας των δυνάμεων και των τεχνικών μέσων, τους σωστού σχεδιασμού και της στελέχωσης στην αντιμετώπιση των συμβάντων και ρωτά το Υπουργείο

  • Για τον βαθμό ετοιμότητας και προετοιμασίας του ιδίου
  • Για την ικανοποίηση των αιτημάτων του πυροσβεστικού σώματος (προσωπικό και μέσα)
  • Για την ύπαρξη διαθέσιμων στοιχείων
  • Για τον σχεδιασμό που αφορά στην Κορινθία
  • Αλλά και… τις σκέψεις που έχει το Υπουργείο για την ικανότητα του υπάρχοντος σχεδιασμού να προλάβει τις δασικές πυρκαγιές.

 

 

Η απάντηση αναμένεται εκ Υπουργείου και επειδή όπως σας είπα όλα τούτα «κάτι μου θύμισαν» ανέτρεξα στην περσινή περίοδο και ναι! Και τότε ο κ.Δήμας είχε καταθέσει ερώτημα για τα ζητήματα της Πυροσβεστικής. Τι έλεγε το 2017;

Μιλούσε για θέματα στελέχωσης ένεκα της μετακίνησης πυροσβεστών προς τα αεροδρόμια της χώρας , σωστού σχεδιασμού αλλά και ομογενοποίησης του προσωπικού  καθώς ως σημείωνε  προκύπτουν σημαντικές δυσλειτουργίες με τα διαφορετικά καθεστώτα που διέπουν του πυροσβέστες (μόνιμο προσωπικό, 5ετείς, εποχικοί, εθελοντές) με αποτέλεσμα ο συντονισμός να δυσκολεύει πολύ και να τίθενται και ζητήματα ασφάλειας.

Τα ερωτήματα που απηύθυνε τότε αφορούσαν  τον βαθμό ετοιμότητας του Υπουργείου για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών αλλά και τον προγραμματισμό του Υπουργείου για ενίσχυση του προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών δεδομένου ότι η Κορινθία έχασε 4 πυροσβέστες και έναν αξιωματικό από τις πρόσφατες μετακινήσεις.

Κι αφού έφτασα στο 2017, είπα να ρίξω ένα μάτι και στο 2016, όπου και πάλι υπάρχει ανάλογη παρέμβαση του Βουλευτή στις 29 Φεβρουαρίου, με αντικείμενο κύριο εδώ  την ετοιμότητα της πολιτείας ένεκα των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών της χειμερινής περιόδου. Τα ερωτήματα αφορούν

  • Τον βαθμό ετοιμότητας
  • Ο προγραμματισμός σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή
  • Οι… σκέψεις \(ξανά) του Υπουργείου για το κατά πόσον ο σχεδιασμός αρκεί για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών!

3 έτη , 3 ερωτήσεις, πάνω – κάτω οι ίδιοι προβληματισμοί! Θα μου πείτε… μα τα προβλήματα είναι υπαρκτά! Γιατί να μην ρωτά;

Να ρωτά! Βεβαίως και να ρωτά και να απαιτεί.. Μόνο που… ο Βουλευτής μας ρωτά γι αυτά τα ζητήματα ωσάν αντιπολίτευση ΜΟΝΟ!

Διότι ως κυβερνητικός Βουλευτής που ήτο το 2013,2014 και 2015 οι ερωτήσεις για τα ζητήματα της πυροσβεστικής ΔΕΝ ήταν μεμονωμένα αφενός ( πάντα συνυπέγραφε ο Βουλευτής μας) και αφετέρου αφορούσαν προσλήψεις στην υπηρεσία…

Για του λόγου το αληθές…

Στο 2015 , σύμφωνα με τα όσα έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του Βουλευτή, ΚΑΜΙΑ ερώτηση με θέμα την πυροσβεστική δεν κατατέθηκε ! Όλα προφανώς ήταν καλά, προβλήματα δεν υπήρχαν σε στελέχωση και υποδομή και η σχεδιασμός ήτο επαρκής! Οι δε ..σκέψεις του Υπουργείου για την αποτελεσματικότητά του δεδομένες οπότε δεν χρειαζόταν ερώτηση!

Στο 2014 , στις 12 Μαίου, βλέπουμε ερώτημα 40 Βουλευτών το οποίο συνυπογράφει ο κ.Δήμας περί της άμεσης πρόσληψης των επιτυχόντων Δοκίμων! Βεβαίως σημαντικό θέμα διότι έτσι θα ενισχύετο η Πυροσβεστική αλλά… ούτε λέξη από τον κυβερνητικό τότε Χρίστο Δήμα για τα ζητήματα που εντόπισε και άρχισε να θέτει απ όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση και έπειτα!

2013, σωτήριον έτος, 14 Μαρτίου ο Χρίστος Δήμας με 34 τώρα συναδέλφους του υπογράφει ερώτημα περί προσλήψεων συμβασιούχων πυροσβεστών και απορρόφηση επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης. Οι Βουλευτές επισημαίνουν πως οι ανάγκες δεν έχουν καλυφθεί και πως «καλό θα ήταν» η πικρή εμπειρία του 2007 να μην επαναληφθεί ζητώντας επιτακτικά να γίνουν οι προσλήψεις. Η αναφορά στα διαδικαστικά είναι εκτενής , στα ζητήματα του σώματος «εξ απαλών»!

 

Συμπέρασμα; Άλλα τα μάτια του κυβερνητικού Βουλευτή και άλλα αυτού της αντιπολίτευσης! Ε Βουλευτά μου;  

 

ΥΓ1: Παρέμβαση δεν εντοπίζεται τα έτη 2013.2014 και 2015 για το θέμα της πυροσβεστικής ούτε και στις επίκαιρες ερωτήσεις αλλά ούτε και στις αναφορές πλην της δωρεάς Πυροσβεστικού όπου ο Βουλευτής στις 15/4/13 κοινοποιεί στον Υπουργό Περιβάλλοντος επιστολή τοπικού συλλόγου. Πέραν τούτου… ουδέν!

ΥΓ2: Ο Χρίστος Δήμας εξελέγη πρώτη φορά Βουλευτής το Μάιο του 2012 και ήτο κυβερνητικός Βουλευτής. Επανεξελέγη  το 2015 και έκτοτε είναι στην αντιπολίτευση…

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.