Ύποπτοι φάκελοι και στο Πανεπιστήμιο στην Κόρινθο!

364

Συναγερμός χτύπησε και στις υπηρεσίες ασφαλείας της Κορίνθου μετά την άφιξη ύποπτων φακέλων στο Πανεπιστήμιο της πόλης, να θυμίσουμε πως φάκελοι είχαν φτάσει σε 12 ιδρύματα της χώρας οδηγώντας υπαλλήλους που ήρθαν σε επαφή μαζί τους στο νοσοκομείο προληπτικά.
Όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου υπήρξε επέμβασή της με 3 οχήματα και 9 άνδρες προκειμένου οι φάκελοι να απομονωθούν και να αποσταλούν προς έλεγχο όπως συνέβη αντίστοιχα και στις άλλες περιπτώσεις.

Κινητοποίηση, σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, καταγράφεται και στο τμήμα της Σπάρτης όπου επίσης έφτασε ύποπτος φάκελος.

Οι φάκελοι που έχουν αποσταλεί ως σήμερα είναι 12 και έχουν χώρα προέλευσης την Ινδία. Μόνο ο ένας απο αυτούς ωστόσο, αυτός που έφτασε στην Μυτιλίνη, περιείχε ουσίες.
Η χημική ανάλυση που έγινε στην σκόνη με την οποίαν ήταν εμποτισμένος οι φάκελοι έδειξε πως πρόκειται για βιομηχανικές ερεθιστικές ουσίες
οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης .

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι φάκελοι εστάλησαν ταχυδρομικώς από μέρες, καθώς τουλάχιστον δύο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη), παρελήφθησαν πριν και μετά τα Χριστούγεννα.

Επίσης, μέχρι στιγμής, πέραν αυτού στην Μυτιλήνη, κανένας άλλος φάκελος από αυτούς που έχουν ανοιχτεί έως τώρα, δεν περιείχε κάποια ύποπτη ουσία, ενώ και αυτός που προκάλεσε τον ερεθισμό σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, δεν φαίνεται να είχε κάτι επικίνδυνο.
Οι φάκελοι που έχουν εντοπιστεί είναι στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στην ΑΣΠΕΤΕ στο Ηράκλειο Αττικής, στα Χανιά, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και στα ΕΛΤΑ Κέρκυρας.
Από τη συνεχιζόμενη έρευνα εντοπίστηκαν ακόμα φάκελοι στο Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στο Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου στην Άρτα, ενώ ένας που είχε αποδέκτη καθηγητή του ΑΠΘ δεσμεύτηκε στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο φάκελος στην Κοζάνη παρελήφθη μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, ανοίχτηκε και επειδή δεν είχε τίποτα ουσίας, εκτός από κάποια φυλλάδια, όπως και οι υπόλοιποι, πετάχτηκε και έχει καταστραφεί ενώ έχουν κρατήσει μόνο τα γραμματόσημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου  φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό εισήχθησαν στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους. Σημειώνεται ότι άλλοι πέντε άνθρωποι μπήκαν σε καραντίνα στο Βόλο και τέσσερις ακόμη στην Κέρκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.