“Όχι” Χρυσοστόμου σε συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

586

Την πάγια θέση του ,που έχει εκφράσει απο το 2008 σε σχέση με την συμμετοχή της Εκκλησίας σε συλλαλητήρια εξέφρασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. «Η εκκλησία πλήρωσε ακριβά τα συλλαλητήρια»δήλωσε ο Σεβασμιότατος και τάχθηκε για μια ακόμα φορά κατά των κινητοποιήσεων και των συλλαλητηρίων , ακόμα και για το ζήτημα των Σκοπίων.
Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι η εκκλησία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τέτοιες μεθοδεύσεις .
Μιλώντας για Ιεράρχες, οι οποίοι έχουν αναφέρει ότι θα συμμετείχαν σε συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «ο καθένας είναι ελεύθερος να πάρει τις αποφάσεις του» συνυπολογίζοντας τα ζητήματα που τίθενται από το ποίμνιο κάθε περιοχής.
Απαντώντας στο ερώτημα τι θα πράξει η εκκλησία σε περίπτωση που οι εξελίξεις στο Σκοπιανό δεν συνάδουν με τις θέσεις που έχει εκφράσει, όπως αυτές αποτυπώνονται στην απόφαση της Δ.Ι.Σ., απέφυγε να απαντήσει, δεδομένου ότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, θα πρέπει να μελετηθούν τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί στην όποια τελική απόφαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.