Όταν οι πίνακες “ζωντάνεψαν” στη Πινακοθήκη της Κορίνθου (φωτογραφίες)

1144

Με τον τίτλο:Το «Όταν φεύγουν οι φύλακες… οι πίνακες ξυπνούν», σχεδιάστηκε από την Πινακοθήκη και υλοποιήθηκε με την συνδρομή επαγγελματιών και ερασιτεχνών από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, των εικαστικών και της αφηγηματικής τέχνης, μία εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δράση μέσω της οποίας “ζωντάνεψε” για τους μικρούς φίλους της Πινακοθήκης ένα σπουδαίο έργο Τέχνης, από την μόνιμη συλλογή της, το “Πανδοχείο” του ζωγράφου Φρανς Χαλς, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Φλαμανδικής τέχνης.

Πρόκειται για μια μοναδική, ίσως, στα ελληνικά μουσειακά δεδομένα δράση, “μαγική”, όπως χαρακτηρίστηκε από τα παιδιά, που περιλάμβανε δραματοποίηση του πίνακα, ενδυματολογία, χορογραφίες, μουσική και τραγούδια εποχής, αφήγηση παραμυθιού και άλλες εκπλήξεις, που μετέφεραν τους μικρούς επισκέπτες στο περιβάλλον ενός πανδοχείου του 17ου αι. κάπου στη Δυτ. Ευρώπη.

Ένας χώρος της Πινακοθήκης διαμορφώθηκε μουσειογραφικά και σκηνογραφικά, κατάλληλα, προκειμένου να φιλοξενήσει την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση, όπου ερμηνευτές και θεατές έγιναν μία όμορφη παρέα “ταξιδιωτών” που, για λίγες – έστω – ώρες, βίωσε την ατμόσφαιρα του “Πανδοχείου”, όπως αποτυπώνεται στο έργο του Φρανς Χαλς.

Δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες.Μπράβο στην υπεύθυνη Τόνια Τζαβάρα και σε όσους συμμετείχαν ζωντανεύοντας του πίνακεςΠ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.