Όταν η πραγματικότητα “εκδικήθηκε” την M. Σπυράκη

7406

Είναι στιγμές που τα γεγονότα λειτουργούν με το τελετουργικό αρχαίας τραγωδίας ..

Η ηχηρή παρέμβαση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ κ. Μαρίας Σπυράκη και η επιχειρηματολογία της για τους λόγους που η ΝΔ δεν στηρίζει τον Πέτρο Τατούλη κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος ένα 24ωρο μετά…

Η βράβευση του Πέτρου Τατούλη κατα την διάρκεια της απονομής βραβείων Greek Hospitality Awards 2019, ήρθε ως απάντηση στα όσα εκείνη είπε περί χαμηλότατων επιδόσεων στον τομέα του τουρισμού.


Αξίζει επίσης να υπογραμμίσουμε ότι κατά την παρουσίαση του βραβείου ειπώθηκε χαρακτηριστικά: «Είναι εντυπωσιακό το νούμερο για αύξηση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου της Καλαμάτας μεγαλύτερη από 1700%. Βραβεύουμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την αφοσίωσή του από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του στην Πελοπόννησο στις συνδυασμένες ενέργειες που έφεραν σημαντική τουριστική ανάπτυξη  στην Περιφέρεια του, ενώ αντιμετώπισε με επιτυχία την οικονομική κρίση, με πρόσφατη την ίδρυση Τράπεζας, ενώ αντιμετώπισε και την μιζέρια με ανάληψη πρωτοβουλιών και επένδυση στην εξωστρέφεια».

Αίσθηση επίσης έκανε το γεγονός πως τον Τατούλη τον βράβευσε η πρώην υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το βραβείο που έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Πέτρος Τατούλης είναι το Best Greek Hospitality Region για τις υψηλές αποδόσεις των συνδυασμένων στρατηγικών που εφαρμόστηκαν στον τουρισμό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εκρηκτικά αποτελέσματα αφίξεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν κατά την άποψή μας την έλλειψη “οπλοστασίου” της ΝΔ απέναντι στον Τατούλη, όταν “αποδομείται” έτσι ο αντιπολιτευτικός λόγος της εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην πραγματικότητα .

Και ποια είναι η πραγματικότητα;

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του α 9μήνου που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος , οι εισπράξεις που εμφάνισε η Πελοπόννησος σε σχέση με το 2017 ξεπέρασαν το 36,7% σε αύξηση, αποτελώντας την 3η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο χώρας. Αύξηση η οποία υπολογίζεται σε περισσότερα απο 100 εκατ. ευρώ για την Πελοποννησιακή οικονομία σε σχέση με πέρυσι. Την 3η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο χώρας  σε σχέση με το 2017 είχε επίσης και στον τομέα των διανυκτερεύσεων όπου έφθασε το 28,93% και 1.290.400  περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με πέρυσι.  Τέλος η Περιφέρεια Πελοποννήσου εμφάνισε την 4η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο επισκέψεων αγγίζοντας το 21,81%.

Η ίδια θετική εικόνα για το 2018 επιβεβαιώνεται και από την κίνηση του Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο» όπου η συνολική κίνηση επιβατών ξεπερνά τις 291.797 επιβάτες και αύξηση 4,7% στις πτήσεις εξωτερικού σε σχέση με πέρυσι. Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής το 2011 να συνεργαστεί με αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού και να τις προσελκύσει στην Πελοπόννησο, προκάλεσε μια σειρά ετήσιων αυξήσεων η οποία αγγίζει το 1.843% σε σχέση με το την προηγούμενη δεκαετία.

Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν, γιατί μέχρι τώρα δεν υπάρχει ατζέντα διαλόγου απο τους συνυποψηφίους του Περιφερειάρχη. Γιατί τα στοιχεία είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Τζ. Σουκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.