Όλοι οι αυτοδιοικητικοί της Πελοποννήσου είπαν ΝΑΙ στο ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα

836

Ποιος να το περίμενε πριν  ένα χρόνο πως θα άκουγε, θα κατέγραφε, και εν τέλει θα κατέληγε στο συμπέρασμα πως αιρετοί και ειδικοί θα συνέκλιναν με μια φωνή στην “καθολική αποδοχή” του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων που τόσο πολύ πολεμήθηκε στα προηγούμενα χρόνια. 

Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του διήμερου συνεδρίου του δικτύου ΦΟΔΣΑ και του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου στο Μυστρά που πραγματοποιήθηκε  στις 24 και 25 Οκτωβρίου .

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποδείχθηκε  από τις συζητήσεις και τα στοιχεία που παρουσίασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (ΦΟΔΣΑ, ανάδοχος εταιρεία, κλπ) ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το φθηνότερο έργο για τον πολίτη στη χώρα και το μόνο που επιτυγχάνει ολοκληρωμένη διαχείριση στην Πελοπόννησο.

Αναγνωρίστηκε επίσης από όλους τους συμμετέχοντες και ιδίως από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γεώργιο Κρεμλή ότι το έργο αυτό ενσωματώνει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και ότι είναι απόλυτα συμβατό με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σύνολο επίσης των συμμετεχόντων τόνισαν την ανάγκη να επισπευσθεί η υλοποίηση του έργου και να κερδηθεί ο κρίσιμος χρόνος που χάθηκε με ευθύνη της Κυβέρνησης.

Αναδείχθηκε ακόμη η καταλυτική συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην επίλυση του μεγαλύτερου και διαχρονικότερου προβλήματος της Πελοποννήσου, της ολοκληρωμένης και περιβαλλοντικά φιλικής διαχείρισης των απορριμμάτων, σε συνδυασμό με το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.

Διαπιστώθηκε επιπρόσθετα ότι το έργο αυτό είναι ένα ορθολογικό και βιώσιμο έργο που εξυπηρετεί το συμφέρον των πολιτών, προστατεύει το περιβάλλον και δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης μιας νέας και υγιούς οικονομίας.

Διατυπώθηκε τέλος η δέσμευση όλων, Δήμων και Περιφέρειας, να εξασφαλίσουν την επιτυχία του έργου σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.