Όλα στο μίξερ:Το Κτήμα της Μαργαρίτας, η βίλα του Θεοδωράκη, το ξήλωμα των ομπρελών και η επιλεκτική μνήμη

232

Kαι ξαφνικά ο φακός εστίασε στους αυθαίρετους οικισμούς της Κορινθίας. Η τραγωδία στο Μάτι ακόμα νωπή, οι δημοσιογράφοι των Αθηνών έχουν εξαντλήσει το θέμα των απανθρακωμένων πτωμάτων και της παραίτησης του όποιου υπεύθυνου που ακόμα δεν ήλθε, και αίφνης η  ατζέντα αλλάζει ..

Το αγαπημένο θέμα του καλοκαιριού εδώ και  7 χρόνια είναι η οικία της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου που κόβει την παραλία της Αλμυρής. Η αποκάλυψη όπως είπαμε και πιο πριν δεν ήλθε σήμερα.

Και ρωτάμε, έκανε ποτέ κάποιος κάτι γι αυτό;

Επέβαλε κάποιος την τάξη; Υπουργός, δήμαρχος; Επέμεινε κάποιος μεγαλοδημοσιογράφος των Αθηνών; 

Όχι!

Η ιστορία και η υποκρισία επαναλαμβάνεται.

Μαργαρίτα Παπανδρέου , όνομα βαρύ και μητέρα πολιτικού, προσφιλές θέμα , και μέχρι εδώ! Εξάλλου, πόσοι και πόσοι δεξιώθηκαν στο κτήμα Μαργαρίτα τόσα χρόνια.Πολιτικοί, υπουργοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Κάνουμε focus στο κτήμα Μαργαρίτα, αλλά όχι στο σπίτι ΤΟΥ Μίκη  Θεοδωράκη στο Βραχάτι, όπου έχει κοπεί δρόμος και ο αιγιαλός.;Eκανε κάποιος κάτι γι αυτό; ΌΧΙ!

Προβάλλουμε   το κτήμα της κ. Παπανδρέου στην Αλμυρή αλλά δεν το αγγίζουμε, αντιθέτως ξηλώνουμε ομπρέλες στην παραλία ως δήμος , με πρωτοστάτη τον δήμαρχο

Ξηλώνουμε τις ομπρέλες της Αλμυρής αλλά δεν προχωρούμε π.χ. και στις δεκάδες ξαπλώστρες των Κεχρεών. 

Αυτή είναι η δική μας υποκρισία. Κυρίως η υποκρισία της τοπικής αυτοδιοίκησης..

Όλη σχεδόν η παράλια ζώνη της Κορινθίας είναι με κατασκευές δίπλα  στην θάλασσα.Και ουδείς μιλά. Κάτι λεονταρισμούς βλέπουμε λίγο πριν τις εκλογές, και μετά μια προσωρινή άδεια για να λειτουργήσει ο φίλος, ο γνωστός την επιχείρησή του δίπλα ακριβώς στο τελευταίο βότσαλο που διασώθηκε απο την αλμύρα.

Αυτή είναι η δική μας υποκρισία. Και η υποκρισία των τοπικών μας αρχόντων.

Τα ξηλώματα συνεπώς , το γκρέμισμα των αυθαιρέτων κτισμάτων στους αιγιαλούς είναι αποφάσεις δύσκολες ομολογουμένως. Όταν όμως λες πως θα τις εφαρμόσεις θα το κάνεις για όλους ανεξαιρέτως.

Αλλιώς η κάθε αποσπασματική απόφαση , το κάθε συγκεκριμένο ξήλωμα αποτελεί την καρικατούρα της ζωής και της κουλτούρας που ζούμε εδώ και δεκαετίες και μας έφτασε ως εδώ!

Φρένο λοιπόν στην υποκρισία της αποκάλυψης, της καταγγελίας και της πολιτικάντικης εξόρμησης του αποσπασματικού ξηλώματος.Ως εδώ!

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.