Ψήφισμα πρώτο…tsek!

41

Πως έλεγε και η αοιδός Μαντώ «κίνηση πρώτη» , «κίνηση δεύτερη», έτσι και εδώ! Ψήφισμα πρώτο , τσεκ! Από τη Νεμέα μας ήρθε και φυσικά άπτεται του Μακεδονικού!
Μετά τα συλλαλητήρια και τις αντιδράσεις στο χορό μπήκαν οι δήμοι , για τη Σικυώνα λέγαμε την περασμένη εβδομάδα στο moriasnews.gr αλλά η Νεμέα της βγήκε με κόκκινο στην στροφή και… να το το ψήφισμα!

Τι θα συζητήσετε Δήμαρχε μου;


Τι λέει λοιπόν το Δημοτικό συμβούλιο της Νεμέας; Λέει πως επουδενί δεν δέχεται τον ορο Μακεδονία(σε σύνθετη ονομασία ή παραγώγων αυτού) στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων!
Για να επιχειρηματολογήσει επι αυτού… επισυνάπτει το σύνολο της επιστολής – αναφοράς για το θέμα του Καθηγητή Στέφανου Μίλλερ διότι και πως αλλιώς να επιχειρηματολογήσεις εάν δεν γνωρίζεις!

Η κατάληξη του ψηφίσματος είναι πολεμική! «Με το παρόν ψήφισμα την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων .Να μην υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία, είτε ως συνθετικό ή παράγωγο στην νέα ονομασία των Σκοπίων. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να επιτρέψει τη χρησιμοποίηση του ονόματος που λέγεται Μακεδονία, διότι η Μακεδονία είναι κάτι παραπάνω από εδαφολογικός γεωγραφικός προσδιορισμός με τεράστια σημασία για την πορεία του τόπου μας και του ελληνικού έθνους.
Η Μακεδονία είναι η Μακεδονία των Ελλήνων και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να επιχειρήσει βεβήλωση της ιστορίας μας.»

Το ψήφισμα είναι ομόφωνο και κοινοποιείται…άγνωστο που αφού δεν υπάρχει ανάλογη αναφορά!
Ο Morias το δημοσιοποιεί σήμερα ενώ εναγωνίως ψάχνει και το αντίστοιχο της Σικυώνας η οποία είχε – στις 6 του Φλεβάρη- σαν θέμα συζήτησης στο συμβούλιο της το Μακεδονικό.
http://www.nemea.gr/news/news-category/psifisma-nemeas-makedoniko

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.