Φράγμα Ασωπού: Πόση ακόμα υποκρισία;

248


– Όλοι έχουν στοιχεία, όλοι καταγγέλλουν και ουδείς οδεύει στις αρχές της Δικαιοσύνης

Για ακόμα μια φορά κατεγράφη χθες , από το Δημαρχιακό μέγαρο της Κολιάτσου τούτη τη φορά, λόγος καταγγελτικός για το μέγα θέμα του Φράγματος του Ασωπού. Ένα έργο – φάντασμα δίχως καμία υπερβολή, σωτήριο για την Κορινθία, αντικείμενο όμως – ακόμα και σήμερα- πολιτικών παιχνιδιών, επιδιώξεων , φιλοδοξιών και πεδίο αντιπαράθεσης , δυστυχώς πάντα και μόνο στα λόγια.

Τα όσα κατήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός είναι πολλά και σοβαρά αλλά ειπωμένα όχι για πρώτη φορά! Ταλανίζουν το νομό, το έργο και τους εμπλεκόμενους πλέον των 2 ετών χωρίς κανείς να δίνει επαρκείς και ουσιαστικές απαντήσεις, χωρίς κανείς να μιλά με στοιχεία και πράξεις, χωρίς κανείς να αποδεικνύει πως… δεν είναι έτσι!

Εργασίες που πληρώθηκαν χωρίς να γίνουν! Εκατομμύρια ευρώ που εγκρίθηκαν χωρίς το έργο να προχωρά και να παραδίδεται. Υπηρεσίες που ήλεγξαν τα βρήκαν όλα καλώς καμωμένα και έδωσαν εγκρίσεις. Αυτές είναι οι καταγγελίες!
Ένας κυκεώνας ανθρώπων, χρημάτων και ευθυνών που απαιτεί ξεκαθάρισμα! Δημοσίων λειτουργών και δημοσίων χρημάτων!

Δεν αρκούν πλέον τα λόγια, δεν αρκούν οι καταγγελίες και οι αναφορές στον αέρα. Εφόσον υπάρχουν και ποινικές ευθύνες όπως ο Δήμαρχος είπε χθες, το λόγο πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη!

Καμιά σημασία δεν έχει για τους πολίτες πλέον αν η Υπηρεσία του Δήμου Κορινθίων είναι καλύτερη από εκείνη της Περιφέρειας, αν ο Περιφερειάρχης «εκδικείται» το Δήμαρχο Κορίνθου για την στάση του στο θέμα των απορριμμάτων, αν η ανακοίνωση των 9 εκλεγμένων Περιφερειακών συμβούλων της Κορινθίας γράφτηκε από τον Περιφερειάρχη και εκείνοι απλά την υπέγραψαν.
Σημασία έχει, για την παραγωγική Κορινθία αλλά και για το αίσθημα Δικαιοσύνης των πολιτών , η σαφής απάντηση εκ των υπευθύνων είτε αυτοί είναι η Περιφερειακή Αρχή, είτε η Ανάδοχος εταιρία, είτε το Υπουργείο και ο Κορίνθιος Γενικός Γραμματέας.

• Έγιναν πληρωμές για εργασίες που ουδέποτε εκτελέστηκαν;
Αν ναι ποιος έδωσε εντολή γι αυτές τις πληρωμές; Και πως μια εταιρία δέχεται να πληρωθεί για έργο που δεν έχει εκτελέσει
Γιατί ως σήμερα το έργο είναι βαλτωμένο παρά τις εγγυήσεις Κασίμη πως αν υπάρξουν προβλήματα εκ νέου η εταιρία θα κηρυχθεί έκπτωτη;

• Πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί έως σήμερα για το συγκεκριμένο έργο;
• Πότε αναμένεται, αν αναμένεται να τελειώσει;
• Δεν υπάρχουν ρήτρες ολοκλήρωσης για όλα αυτά τΑ κονδύλια που έχουν ήδη δοθεί;

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως συλλέγει Στοιχεία προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά και κάλεσε τους 9 της Κορινθίας να υπογράψουν. Η ουσία βέβαια δεν είναι αν θα μπουν αυτές οι υπογραφές.
Η ουσία είναι – επειδή από λόγια είμαστε πλήρης- είναι η μηνυτήρια αναφορά να κατατεθεί. Ν αναλάβει η Δικαιοσύνη να καλέσει τους εμπλεκόμενους και επιτέλους να δούμε και τις απαντήσεις και τα στοιχεία μακριά και πέρα από τον πολιτικό μανδύα που όλα τα καλύπτει… καταγγέλλοντας!

Το φράγμα Ασωπού δεν αφορά κανενός την κόντρα, κανενός την πολιτική – αυτοδιοικητική θητεία, κανενός την καρέκλα. Αφορά έναν ολόκληρο νομό, την οικονομία του, τους ανθρώπους του!
Πάψτε λοιπόν όλοι εσείς οι ταγοί να λέτε… ήρθε η ώρα των πράξεων!
Κι αν όχι; Θα αποδείξετε περίτρανα πως για ακόμα μια φορά το έργο αποτελεί εργαλείο προεκλογικών εκστρατειών – φιλοδοξιών ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.