Τσιώτος – Ανδρικόπουλος στα “χαρακώματα” και η παραπομπή σε “page not fount!”

1607

Άναψαν τα αίματα στα δυτικά της Κορινθίας με τον εν ενεργεία Δήμαρχο και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αντικείμενο το αποχετευτικό!

Ο Βλάσσης Τσιώτος σε δημόσια αναφορά του έκανε λόγο για απραξία 8 ολόκληρων μηνών και για “Πολιτική απόφαση” του Δημάρχου να μην διεκδικήσει χρηματοδότηση για την επέκταση του αποχετευτικού.

Τι γράφει ο κ.Τσιώτος:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ η μη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στις παράκτιες τοπικές κοινότητες του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα υποδομών στην περιοχή μας αποτελεί η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, από Λουτρό έως και Μαύρα Λιθάρια.

Είναι αδιανόητο δίπλα σε μια προστατευόμενη περιοχή  όπως είναι πλέον ο Κορινθιακός να μην υπάρχει δίκτυο διαχείρισης των αστικών λυμάτων. Αποτελεί ουτοπία να στοχεύει κανείς σε ανάπτυξη, όταν σε μια παραθαλάσσια τουριστική περιοχή το 2019 δεν υπάρχουν αυτονόητες υποδομές.

Το έργο αυτό έχει αποτελέσει για εμάς προτεραιότητα, πρόταση αλλά και βασική πολιτική επιλογή από το 2014 και προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πείσουμε την Δημοτική Αρχή για την αναγκαιότητά του.    

Μέχρι και σήμερα η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν ότι η ένταξη κατασκευής έργου επέκτασης αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή μας, είναι ΑΔΥΝΑΤΗ λόγω έλλειψης πληθυσμιακών κριτηρίων (οικισμοί με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων, Δ΄ προτεραιότητας).

Δυστυχώς για τους δημότες αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού  σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» με τίτλο :
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» όλοι οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου που στερούνται αποχετευτικού δικτύου  πληρούν
τις προϋποθέσεις ένταξης.

Από τις 10 Μαϊου 2018 το Υπουργείου Εσωτερικών με επίσημο έγγραφο του, ενημερώνει όλους τους Δήμους & τις ΔΕΥΑ για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1».

Ημερομηνία ένταξης στο Πρόγραμμα ήταν η 15η Ιουνίου 2018 & μετά από
2 παρατάσεις καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 28η Φεβρουαρίου 2019.

8 ολόκληρους μήνες απόλυτης απραξίας …!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Για άλλη μία φορά η ανικανότητα, η ανυπαρξία, μα κυρίως η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής, οδήγησε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στην υποβάθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην αποτυχία διεκδίκησης απαραίτητων υποδομών για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από το Δήμαρχο Ηλία Ανδρικόπουλο με postάρισμα στο Facebook.

“Αντί σχολίων στο λιβελογράφημα του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας του συνδυασμού Ανανεωτικής Συνεργασίας κ. Τσιώτου Βλάση, αντιπαραθέτουμε το ενημερωτικό σημείωμα του κ. Γεωργίου Βλάση, διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.Ε., σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης».

YΓ:Βέβαια, πατώντας το σύνδεσμο που παραθέτει ο Δήμαρχος ενημερώνεσαι πως “η σελίδα δεν βρέθηκε” οπότε….μάλλον απάντηση δεν δόθηκε!

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.