Τριπόταμος Αρκαδίας: Ένα χωριό χάνεται από τον χάρτη

1706

Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι του Τριπόταμου Αρκαδίας, αφού το χωριό τους πρέπει να «σβήσει» ουσιαστικά από τον χάρτη λόγω των έργων του ορυχείου λιγνίτη της ΔΕΗ, το οποίο έχει φτάσει ήδη μόλις 300 μέτρα από τα σπίτια τους. Οι κάτοικοι δεν αντιδρούν στην επέκταση του ορυχείου, αλλά όπως είναι φυσικό, θέλουν η μετεγκατάστασή τους να γίνει δίπλα στο σημερινό χωριό αφού εκεί βρίσκονται και οι ασχολίες τους και οι περιουσίες τους που ανέρχονται περίπου σε 3.000 στρέμματα.
Το MoriasNews επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Ανδρέα Δούκουρη ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Το θέμα αφορά τη μετεγκατάσταση του Τριπόταμου (το ορυχείο βρίσκεται ήδη 300 μέτρα από το χωριό) και τις εργασίες που γίνονται και οι οποίες δεν μπορούν να προχωρήσουν λόγω των σπιτιών που κατοικούνται ακόμα.
Τα χρήματα των αποζημιώσεων έχουν κατατεθεί από τη ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά ακόμα η υπόθεση δεν έχει καθαρογραφεί, ώστε να δοθούν τα ποσά στους δικαιούχους. Ίσως αυτό να πάρει μέχρι και το καλοκαίρι…
«Εμείς ζητάμε από την Πολιτεία να μας παραχωρήσει έναν χώρο 300 στρεμμάτων βλάστησης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί δασικός, κοντά στο σημερινό χωριό μας, ώστε να φτιάξουμε το νέο μας Τριπόταμο. Γιατί όλοι οι κάτοικοι έχουμε τα χωράφια μας εκεί, περίπου 3.000 στρέμματα και δεν μπορούμε να αφήσουμε την περιοχή και να πάμε αλλού»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.