Τρέμε Σταματόπουλε..

302

Εκτός απο τον δήμο Κορινθίων, όπου είναι βέβαιο πως θα επικεντρώσει το προεκλογικό ενδιαφέρον, σιγά σιγά όλα δείχνουν πως τα προεκλογικά ύδατα της Σικυώνας διαμορφώνουν ένα  αυτοδιοικητικό σκηνικό, με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσίες.

Το πρώτο γρήγορο συμπέρασμα που βγαίνει απο το άκουσμα κάποιων ονομάτων και την εκπεφρασμένη πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα είναι πως σε αυτήν την αναμέτρηση δεν θα είναι μόνος ο νυν δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος, εννοώντας πως απέναντι σχηματίζεται ένα ισχυρό μπλοκ υποψηφιοτήτων που ίσως για πρώτη φορά του δημιουργήσει “ανασφάλεια” για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια ο Σταματόπουλος περιόδευε μόνος , μετά και την μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο τότε ” πολιτικό κατεστημένο” του δήμου, μην έχοντας κανέναν επι της ουσίας αντίπαλο, αφού οι Σικυώνιοι του έδωσαν χρόνο αρκετό και χώρο για να εδραιωθεί η νέα φιλοσοφία και πρακτική ενός νέου , διαφορετικού δημάρχου απο αυτό που γνώριζαν και επέλεγαν χρόνια πολλά.

Τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα ανατροπής και η αλλαγή κυβέρνησης τον ευνόησε  σαφώς.

Αυτή την στιγμή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η παράσταση νίκης που γέρνει την πλάστιγγα στη ΝΔ , αλλά και τα αρκετά χρόνια της δικής του θητείας αποτελούν παράγοντες που θα τον δυσκολέψουν αρκετά.

Ο Σταματόπουλος μέχρι στιγμής δεν έχει βρει ένα νέο “αφήγημα” για τις προσεχείς εκλογές.Προσπάθησε να το διαμορφώσει με την υδροδότηση του Κιάτου, με τις πολεμικές ιαχές κατά της Κορίνθου, επιδιώκοντας να συσπειρώσει τους ορεινούς, αλλά και να γεμίσει ελπίδες τους πεδινούς, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει σιγήσει περίεργα. Και το ερώτημα βεβαίως που τίθεται είναι “γιατί σίγησε” ο δήμαρχος; Είχε δίκιο ο δήμαρχος της Κορίνθου; Φρέναρε κάπου το έργο που έχει υποσχεθεί στους Σικυώνιους; Έκανε κάποιο συμβιβασμό με τον Πνευματικό και ποιος είναι αυτός;

Απο την άλλη έχουμε την επίσημη υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαγεωργίου, νομικού, απο τα ορεινά της Σικυώνας , την Λαύκα και με συγγενικές σχέσεις  με την γενέτειρα του δημάρχου τον Φενεό. Ο Δ. Παπαγεωργίου , γιος του  Φώτη Παπαγεωργίου ισχυρού κομματικού στελέχους της ΝΔ, έχει πολλές και ισχυρές διασυνδέσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πολλούς φίλους και υποστηρικτές στα ορεινά χωριά της περιοχής .Αυτό και μόνο κλονίζει και αποδυναμώνει  το  πλεονέκτημα Σταματόπουλου . Είναι φανερό πως εκεί θα παιχτεί “η μάχη των ορεινών”.Εκεί θα ανοίξει η ατζέντα των εκλογών, για νερό, έργα στα χωριά, εκεί θα αναμετρηθούν οι όψιμες ασφαλτοστρώσεις με τα παράπονα της 8ετίας.

Κι αν στα ορεινά είναι δεδομένο πως αυτό το σκηνικό θα διαδραματιστεί με έναν αγώνα σκληρό που τίποτα δεν θα θυμίζει τους παλαιούς περιπάτους, στα ημιορεινά υπάρχει η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΑΣ ,πρώην προέδρου του Μεγάλου Βάλτου Κώστα Παπαβασιλείου.

Μια υποψηφιότητα που προκαλεί προβλήματα στο δήμαρχο σε δυο επίπεδα. Γνωρίζει  πολλά για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής , έχει χαρτογραφήσει εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο πεδίο,ξέρει την αγορά, και βεβαίως ξέρει πολύ καλά τόσο τα συγκεκριμένα χωριά , όσο και την περιοχή του Κιάτου, με την ιδιότητα του αυτοδιοικητικού.Ο Παπαβασιλείου επίσης έχει φίλους που προέρχονται και απο τον δημοκρατικό χώρο.Επομένως και εκεί οι ψήφοι μοιράζονται.

Αν προστεθεί στις παραπάνω υποψηφιότητες και αυτή του Σωτήρη Σπηλιωτακάρα , φημολογούμενη ακόμα, η οποία ενδεχομένως να παίξει κάποιο ρόλο -χωρίς να μπορούμε να αξιολογήσουμε ακόμα ποιον-αντιλαμβάνεται κανείς πως το σκηνικό για τα δημοτικά πράγματα στο Κιάτο αλλάζει μετά απο χρόνια.

Είναι η πρώτη φορά που ο Σπύρος Σταματόπουλος όχι μόνο δυσκολεύεται να κόψει πρώτος το νήμα, αλλά κυρίως  δυσκολεύεται να βρει τις απαραίτητες συμμαχίες της επόμενης μέρας που θα του δώσουν και πάλι τη δημαρχία.

Θα δούμε!

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.