Το Στεφάνι… εν δράση

99

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση «Καθαρισμός & Εξωραϊσμών των πηγών και της κοίτης του Αστερίωνα» που διοργάνωσε ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας τη Κυριακή 29 Απριλίου στα πλαίσια της μεγαλύτερης ταυτόχρονης εθελοντικής δράσης της χώρας «Let’s do it Greece!».

Στις όχθες του ποταμού Αστερίωνα εντοπίστηκαν στο παρελθόν υπολείμματα λατρευτικών χώρων, ενώ στα προβιομηχανικά χρόνια τα νερά του ποταμού που καταλήγουν μετά από πορεία 9 χιλιομέτρων στο φαράγγι της  Πρόσυμνας Αργολίδας, λειτούργησαν έναν μεγάλο αριθμό νερόμυλων. Το χειμώνα που πέρασε, οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις οδήγησαν στον κατακλυσμό των πηγών του Αστερίωνα και της κοίτης του από φερτά υλικά, μπάζα και σκουπίδια. Συνολικά, οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές μάζεψαν 18 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων που αφορούσαν κυρίως σε τσουβάλια λιπασμάτων και ζωοτροφών και πλαστικά, ενώ φερτά υλικά όπως ξύλα και κλαριά απομακρύνθηκαν από τη κοίτη και τεμαχίστηκαν με αλυσοπρίονα. Επίσης έγινε καθαρισμός των τριών σωληνωτών οχετών του ασφάλτινου δρόμου, ο οποίος κινδύνευε με διάβρωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.