Της κάλπης και της μήνυσης..

807

Της Τζένης Σουκαρά

Τι ώρα είναι ; 2 το μεσημέρι!
Έχουμε δρόμο πολύ για την έναρξη του«τηλεμαραθωνίου»!
Ανανέωσε το φαρμακείο του σπιτιού, κρύψε οτιδήποτε αιχμηρό, μην αναπαραστήσω το βράδυ την αυτόχειρα απελπισμένη Ελληνίδα που δεν την λυπήθηκε ποτέ κανείς…
Ενίσχυσε το σπίτι με υπογλώσσια μήπως οι κάλπες με κοιτάξουν με οίκτο και με προσπεράσουν!
Και δεν είναι μία ,ούτε δυο ..είναι δώδεκα αγαπητέ μου!
Δεν με λυπάται άνθρωπος!
Θα με λυπηθεί ο Βούτσης;
Η κολοκυθιά έχει μεταφερθεί στη Βουλή!
Δώδεκα λέει ο ένας ! Και γιατί όχι δέκα; λέει ο άλλος ! Μία λέει ο εκ δεξιών!Κράτα μια καβάτζα γιατί θα μας τις πάρουν!
Πόσοι οι κατηγορούμενοι και πόσες οι παραγραφές;
Έχω ξηλώσει ένα πουλόβερ ολόκληρο το τριήμερο που πέρασε και πάω για το επόμενο! Παραγραφές, κάλπες, κατηγορούμενοι, κατήγοροι, κουκουλοφόροι, προστατευόμενοι, μηνύσεις εδώ ,μηνύσεις εκεί.
Με τους χαρταετούς ανεβάσαμε τη ΝOVARTIS, της Παναγιάς μας βλέπω να καταλήγουμε και ο Αβραμόπουλος να πηγαίνει για φωτογράφιση ,καλυμμένος με μπρονζε φοντετεν!
Τι θόρυβος, τι ακατάσχετη φλυαρία ; Μια χώρα σε παροξυσμό!
Κι έχει κι εκείνο το τσουλούφι ο Άδωνις να ίπταται, να εξεγείρεται, να διπλώνει και να ξετυλίγεται σαν ελατήριο ,ανάλογα τον τόνο και την οκτάβα που πιάνει !
Τι να μας κάνει ο Ερντογάν αγάπη μου εμάς; Μια μήνυση του κάνουμε ,του την κολλάμε και στο κούτελο για να μάθει. Σε παρακαλώ!
Έτσι όπως την κόλλησε ο Σαμαράς στους προστατευόμενους μάρτυρες , και κατόπιν ο Άδωνις, και μετά ο Αβραμόπουλος, και ακολούθως ο Βενιζέλος..
Και κάτι μου λέει πως και οι προστατευόμενοι θα μηνύσουν τους παραπάνω για τον χαρακτηρισμό κουκουλοφόροι.
Αφου θέλω να κουκουλωθώ, να βάλω τον μπερέ μου στο κρύο και διστάζω!Εκεί με κατάντησαν …
Μα τω Θεω εάν είχε επιτευχθεί η επιτάχυνση της δικαιοσύνης ,που προσπαθούσε θυμάμαι ο συγχωριανός Παπαληγούρας και κατόπιν φρέναρε κουρασμένη, θεωρώ δεδομένο πως ο Γιώργος θα μήνυε Καραμανλή για τον οικονομικό εκτροχιασμό, και ο Καραμανλής το Γιώργο για τους διεθνείς τροχονόμους που βάλαμε στο κεφάλι μας, το υπουργικό συμβούλιο της εποχής θα εξαπέλυε μηνύσεις για τις κρεμάλες και ο λαός θα μήνυε Σημίτη που μπήκε στην ΟΝΕ κι έκανε τον μαϊντανό να φτάσει από 50 δραχμές σε 50 λεπτά ,τουτέστιν 170 δραχμές.
Θα μου πεις πάει με όλα..αλλά θα σου πω πως ιπτάμενος και τζέντλεμαν δεν είναι.
Μια χώρα γεμάτη σκιές. Για σκάνδαλο μιλά και σκάνδαλο δεν βλέπει.
Στην τηλεόραση ο τρόμος, η ανασφάλεια, οι άδειες πλατείες της Ευρώπης, κι από την άλλη ο Πούτιν σκεφτικός κι ενοχλημένος κι ο Ερντογάν αυθάδης και στοχευμένος!
Το δράμα διαχέεται παντού!
Τι ζω η ταλαιπωρημένη Βαλκάνια; Να ευχηθώ τώρα να με προσπεράσουν; Να με υποτιμήσουν όλοι οι “επικίνδυνοι τρελοί του πλανήτη”, έτσι που βολοδέρνω στα σαλόνια τους γραφική ρακένδυτη σαν ξωτικό, μήπως και γλΙτώσω του τρόμου την ανάσα;Λύσσαξε και ο Καμμένος με την στολή παραλλαγής! Ο Αβραμόπουλος τουλάχιστον την έβαζε μόνο για φωτογράφιση και την ξαναέστελνε στο καθαριστήριο!
Στην ώρα Ελλάδος κτυπούν τα ταμπούρλα παράφωνα!

Πάμε για τέταρτη αξιολόγηση και περιμένουμε στωικά τις άλλες .Τι να σου κάνει αγάπη μου μια αξιολόγηση;
Στοιχίζει όσο μια υποδόση!
Εδώ χρειαζόμαστε δόσεις μια ντουζίνα! Απο τον μπακάλη ξεκινούν, στον φούρναρη ξεκουράζονται πριν καταλήξουν στην κάρτα την πιστωτική με το αμαρτωλό μου παρελθόν, κατόπιν στο ένα και μοναδικό αγροτεμάχιο, στην συνέχεια στο μισθό που εξαυλώθηκε και τη σύνταξη της γιαγιάς, η οποία κοιμάται πλέον με δίκανο πάνω στα κεραμίδια, μην της τα πάρουν και τούτα!Και δεν ξέρει και κομπιούτερ .Τώρα γίνονται όλα ηλεκτρονικά. Αλλά κάποιος θα έρθει να δει το σπίτι, κάποιος να το εγκρίνει.Εκεί! Θα πάρει μαζί και τη γιαγιά στα κάγκελα.

Οι Έλληνες συνωστίζονται στα γκισέ της απελπισίας ..
Και μέσα στους ξηλωμένους πόντους του πουλόβερ και στις τσέπες μας τις αδειανές, θα επανέλθουν οι ένδοξες ημέρες του κινήματος δεν δύναμαι να πληρώνω τις δόσεις,τις εξόδους, την εποπτεία.
Κι αν δεν πληρώσω τη δόση μου, τώρα που και η ΔΕΗ ξεσάλωσε, και κάτσω με την ασετιλίνη τον Φλεβάρη, θα μου ξαναφέρει το φως μου κανείς ή θα με ξεχάσουν μέσα στο βαθύ σκοτάδι;
Και σε ποιον να απευθυνθώ, αγάπη μου; Τρέχουν όλοι! Προστατευόμενοι, κουκουλοφόροι, μηνυτές και μηνυόμενοι, μακεδονομάχοι, και άλλοι τόσοι με στολή παραλλαγής.
Τη δόση μου τώρα, παρακαλώ! Εκείνη την αποποινικοποιημένη!!
Τρελάθηκα, η δόλια Ελληνίδα! Τι να διαλέξω; Τη δόση ή την εγκράτεια;Την κάλπη ή την μήνυση; Την προανακτιτική; Την εξεταστική; Την παραγραφή; Την Μακεδονία που είναι ελληνική;

Παλαιότερα έφταιγε το μνημόνιο, μετά το μεσοπρόθεσμο, πιο πριν οι αποκρατικοποιήσεις..
Τώρα τι φταίει ; Πως βρέθηκα εδώ ανάμεσα στα μνημόνια , στις Μακεδονίες, και τον Ερντογάν; Ο στρατιώτης στον πόλεμο φαίνεται. Υπήρξα κακός στρατιώτης; Είχα κακούς στρατηγούς; Έχασα τη μάχη ή τον πόλεμο;
Μην αυξάνετε, παρακαλώ, την δόση της πληροφόρησης ! Μπερδεύτηκα!
Μην μου αλλάζετε αγωγή γιατί τρελαίνομαι! Με δόσεις, παρακαλώ, το δηλητήριο… Μπας και προλάβω να δραπετεύσω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.