Το κλεμμένο “βαγόνι” θα σύρει τις εξελίξεις

913

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο επανήλθε ο Νίκος Σταυρέλης στο θέμα του κλεμμένου βαγονιού στο θέατρο Εξαμιλίων  και για τους δεκάδες και ίσως εκατοντάδες κλεμμένους άχρηστους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, που όλως περιέργως εξαφανίστηκαν,ρωτώντας τον δήμαρχο τι ενέργειες έχει κάνει μετά τις καταγγελίες του.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πνευματικός είπε πως ο κ. Σταυρέλης καταγγέλλει και ανακοινώνει ακόμα και ποινικές ευθύνες χωρίς να φέρνει κανένα στοιχείο.

Να θυμίσουμε ότι h καταγγελία Σταυρέλη είναι συγκεκριμένη .Αναφέρεται σε ημερομηνίες, ώρες, γεγονότα και ιδιότητες προσώπων.(Διαβάστε την καταγγελία Σταυρέλη)

Το ότι ο δήμαρχος κάνει σαν να μην την άκουσε και ζητά απο τον δημοτικό σύμβουλο στοιχεία ,”προκαλώντας τον ταυτόχρονα πως ξέμεινε απο πυρομαχικά” και κατηγορώντας τον συνάμα “πως ρίχνει λάσπη” αποδεικνύει πως δεν τον ευαισθητοποίησαν καθόλου τον κ. Πνευματικό οι καταγγελίες, και μάλιστα δεν δείχνει καμία διάθεση να τις διερευνήσει , ρίχνοντας την μπάλα στην εξέδρα.

Εαν είχε διερευνήσει το θέμα και αποδεικνυόταν “άνθρακας ο θησαυρός Σταυρέλη” ο κ. Πνευματικός θα είχε εδώ και καιρό καλέσει τα ΜΜΕ να μιλήσει για το θέμα, με στοιχεία, και θα είχε αποδομήσει πλήρως τους ισχυρισμούς Σταυρέλη, και βεβαίως αυτό θα του προσέθετε “πόντους” στην προεκλογική του εκστρατεία.

Αντι αυτού, παρατηρούμε έναν δήμαρχο που του έχει γίνει καταγγελία για σοβαρό περιστατικό, του ζητάται να διερευνήσει το θέμα του κλεμμένου  βαγονιού δεδομένου ότι εμπλέκονταν οχήματα του δήμου καθώς  και κάποιος αντιδήμαρχός του κι εκείνος “περί άλλων τυρβάζει”.Περίεργο; Παράδοξο;

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την καταγγελία,  τα  οχήματα ήταν δυο, ένα φορτηγό , Δήμος Τενέας με πινακίδα ΚΗΗ 2131 και οδηγό Αντιδήμαρχο του δήμου! Το δεύτερο , φορτωτής , η πινακίδα δεν έχει καταγραφεί ολόκληρη τα τελευταία  ψηφία είναι 755, με οδηγό υπάλληλο του Δήμου! Στις 20/7 ημέρα Παρασκευή ξεκίνησαν από την Κόρινθο, πήγαν στο θέατρο των Εξαμιλίων , φόρτωσαν , πέρασαν από τα Εξαμίλια και πήγαν στα Κάτω Εξαμίλια σε συγκεκριμένη μάντρα.8 ημέρες μετά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο κ.Σταυρέλης στο χώρο του θεάτρου επέστρεψαν 3 οχήματα. Τα δυο που είχαν καταγραφεί στις 20 Ιουλίου και ένα ακόμα όχημα με ιδιώτη ο οποίος προχωρούσε σε ενέργειες διαμελισμού του βαγονιού. Οι εργασίες αυτές προκάλεσαν την προσοχή εκπροσώπου πυροπροστασίας, πυροφυλακίου ο οποίος έφτασε στο σημείο, ρώτησε για τις εργασίες που γίνονταν για να λάβει την απάντηση «καθαρίζουμε τον χώρο» και να αποχωρήσει. Λίγη ώρα μετά αποχώρησαν και τα οχήματα αλλά επανήλθαν για 3ο δρομολόγιο στις 31 του μήνα. Φορτώθηκαν τα υπόλοιπα κομμάτια του βαγονιού τα οποία  οδηγήθηκαν και πάλι στην ίδια μάντρα.

Αφού η καταγγελία δεν αφορά προσωπικά τον δήμαρχο,αναρωτιόμαστε γιατί απαντά κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν επιθυμεί να λάμψει η αλήθεια; Όποια και αν είναι. Είναι εξαιρετικά απλό για εκείνον να δει εαν αυτά που καταγγέλονται αληθεύουν,μέσα απο το gps του δημαρχείου. Να διατάξει μια ΕΔΕ να δει πότε πήγαν τα αυτοκίνητα.

Εδώ είναι εμφανές ότι επιχειρείται η υποβάθμιση του θέματος πλην όμως , εμπλέκεται ένας θεσμικός και αυτό απο μόνο του χρίζει διερεύνησης.

 

Μόνο έτσι αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες, με άλλον τρόπο δεν μπορεί κανείς να τις προσπεράσει. Κανείς δεν μπορεί να προσπεράσει πλέον την αλήθεια!

Και αυτήν επιζητούν οι δημότες.

Τζ. Σουκ.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.