Το Ειρηνοδικείο Δερβενίου “περνά” στο Δήμο!

531

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, κ.λ.π.», που ψηφίζεται σήμερα, παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης το ακίνητο που στέγαζε το Ειρηνοδικείο Δερβενίου. Συγκεκριμένα, με το άρθρο 81 παρ. 6 του σχεδίου νόμου, παραχωρείται στο Δήμο ακίνητο συνολικού εμβαδού 600 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς του Δήμου.

Η παραχώρηση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των βουλευτών/τριών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας με το Υπουργείο Οικονομικών. Στόχος είναι η ορθολογική διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας, η εξοικονόμηση πόρων και η κάλυψη στεγαστικών, λειτουργικών και άλλων αναγκών που έχουν οι φορείς του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης. Επιπλέον με την ρύθμιση αυτή προστατεύονται τα παραχωρούμενα κτίρια τα οποία λόγω της μακροχρόνιας αχρησίας τους δεν συντηρούνται.

Οι ενέργειες των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα συνεχιστούν προκειμένου να ολοκληρωθεί και ο επόμενος στόχος, που είναι η παραχώρηση του Ειρηνοδικείου της Γκούρας.

Post της κ.Μαρίας Θελερίτη στο Facebook

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.