Το “Βατερλό” του Νίκα και της ομάδας των ανεξαρτήτων συμβούλων

6219

Tα “ναι μεν αλλά” κατέστρεψαν πολιτικές καριέρες. 

Με αυτό το σκεπτικό μπορούμε να αντιληφθούμε τι συνέβη στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο. Σε μια συνεδρίαση που αποδείχθηκε στην πράξη “Βατερλό” για εκείνους που σχεδίαζαν  όλες αυτές τις ημέρες, πώς με παλαιοκομματικές μεθόδους θα “γίνουν εν μια νυκτί” και χωρίς βεβαίως κόπο οι κυρίαρχοι  του παιχνιδιού.

Την προηγούμενη εβδομάδα όλοι παρακολουθήσαμε και καταγράψαμε τα ρεπορτάζ που αφορούσαν την παρέμβαση του κ. Παναγιώτη Νίκα στους κόλπους της Νέας Πελοποννήσου(δεν διαψεύστηκε ποτέ), με στόχο την δημιουργία μιας άτυπης ομάδας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο , η οποία σύμφωνα με τον εμπνευστή θα επιχειρούσε να πάρει την θέση της μείζονος αντιπολίτευσης. Άρχισαν οι παραιτήσεις να βγαίνουν στην δημοσιότητα κάποιων περιφερειακών συμβούλων, οι οποίοι συνετάχθησαν με την κομματική εντολή και προσαρμόστηκαν στις υποδείξεις του κ. Νίκα .

Το επίμαχο θέμα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων που αφορά το έργο  της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των απορριμμάτων, μετατράπηκε σε πρόβα τζενεράλε της δυναμικής τους .

Και αυτή η πρόβα στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο εξελίχθηκε σε πραγματικό Βατερλό, αφού η παρουσία των “εξεγερμένων” συμβούλων υπήρξε φτωχή, μόνο τρεις προσήλθαν, και αρκέστηκε σε ένα αδύναμο “λευκό” κατά την ψηφοφορία.

Στα αλήθεια τι μπορεί να σημαίνει η λευκή ψήφος; Ναι μεν αλλά…

Ποια είναι η θέση της και το σκεπτικό της; Ποια είναι πολιτική της βαρύτητα; Καμία.

Ποια είναι η πολιτική ερμηνεία της απουσίας των προσφάτως αποστασιοποιημένων συμβούλων;

Ότι δεν μπόρεσαν να παραστούν σε μια συνεδρίαση και να αντιπαρατεθούν για ένα έργο που στήριζαν μέχρι πριν απο λίγο καιρό και πίστευαν εδώ και χρόνια. Διότι δεν ήθελαν να καταστούν μαριονέτες μιας παρωδίας. 

Με αποτέλεσμα το θέμα των απαλλοτριώσεων να ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία και να πιστοποιηθεί η πολιτική νίκη του Πέτρου Τατούλη ακόμα και στην τελική φάση του έργου αυτού.Του μεγαλύτερου έργου της Πελοποννήσου.

Αυτό το επικοινωνιακό και πολιτικό “Βατερλό” της άτυπης ομάδας του Περιφερειακού Συμβουλίου , ελπίζουμε να είναι απαρχή ενός διαφορετικού διαλόγου και μιας διαφορετικής προσέγγισης του υποψηφίου Περιφερειάρχη απέναντι στα Πελοποννησιακά πράγματα.

Διότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως εδώ δεν πρόκειται για τα στενά όρια μιας γειτονιάς, ενός πολιτικού καφενείου, ενός τοπικού ή δημοτικού συμβουλίου ακόμα και ενός μεγάλου δήμου. Εδώ αναφερόμαστε στα κοινό συμφέρον όλων των Πελοποννησίων, που δεν γνωρίζουν τον κ. Νίκα και δεν τους αφορούν επι της ουσίας τα παιχνίδια και τα προεκλογικά τεχνάσματα. Διότι στο ενδεχόμενο που  “σκόνταφτε” η τελευταία φάση του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης απο την στάση της άτυπης αυτής ομάδας μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τότε ποιος θα εξηγούσε στους Πελοποννήσιους τους λόγους που παρατείνεται η υποθεση των σκουπιδιών, των προστίμων, των χωματερών, της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μετά  απο αυτή την συνεδρίαση κατάλαβαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι πως μέσα στο κορυφαίο πολιτικό όργανο της Πελοποννήσου δεν μπαίνουν στο ζύγι οι αυτοδιοικητικές και κομματικές σκοπιμότητες.Και παρά το γεγονός πως δυστυχώς  τις έβαλαν πολύ νωρίς και περιφέρουν πλέον τον εαυτό τους  και τις έδρες τους στην μαρκίζα ενός υποψηφίου, ως περιφερόμενος θίασος κοσμικού κέντρου, ελπίζουμε πως αντελήφθησαν πως ο προεκλογικός πόλεμος γίνεται έξω, στην κοινωνία, και όχι στα έδρανα που ο Πελοποννησιακός λαός τους τοποθέτησε.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.