Το βαγόνι, ο Αντιδήμαρχος και… ο “παπάς”!

1242

Τον…παπά παίζουμε στο δήμο Κορινθίων μετά τα όσα προσφάτως ανέφερε ο Δήμαρχος περί του βαγονιού που «εξαφανίστηκε» από το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στα Εξαμίλια. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός εγκάλεσε (;;;) το Νίκο Σταυρέλη επειδή δεν προσφεύγει με τα στοιχεία που έχει στον εισαγγελέα προσπερνώντας την δική του απραξία επι του θέματος τι κι αν η καταγγελία αφορά αντιδήμαρχο του, αφορά οχήματα και υπαλλήλους του δήμου του!

Η ίδια στάση βέβαια καταγράφεται όλο αυτό το διάστημα που οι καταγγελίες πλανώνται επάνω από το δημαρχιακό μέγαρο και από τους 7 αντιδημάρχους οι οποίοι σιωπούν! Τόσο ο ένας που φέρεται να οδηγούσε το φορτηγό όσο και οι υπόλοιποι 6 που δεν εξαιρούν εαυτόν από την υπόθεση η οποία υπενθυμίζουμε αφορά υλικό το οποίο δεν ανήκει στο δήμο Κορινθίων αλλά βάση της καταγγελίας απομακρύνθηκε με την συνδρομή φορτηγών και υπαλλήλων του καθώς και με την παρουσία αντιδημάρχου και οδηγήθηκε σε μάντρα ιδιώτη στα Κάτω Εξαμίλια, ενδεχομένως και με αντίτιμο!

Σήμερα ο Νίκος Σταυρέλης ρωτήθηκε για τους λόγους που δεν οδηγεί το θέμα στην Δικαιοσύνη. «Έπραξα αυτό που όφειλα. Ενημέρωσα το Δήμαρχο και ζήτησα να το ψάξει. Κατόπιν έδωσα στην δημοσιότητα στοιχεία. Πρόσφατα έφερα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι άλλο να κάνω; Δεν είμαι ούτε δικαστής , ούτε εισαγγελέας. Ο Δήμαρχος ο οποίος έχει δημιουργήσει μια βιομηχανία ΕΔΕ στο Δήμο γιατί δεν κάνει ακόμα μια γι αυτό το θέμα; Εκείνος είναι εκτεθειμένος , όχι εγώ!»

Από τους δημοσιογράφους  κλήθηκε να ονομάσει τον αντιδήμαρχο ο οποίος εμπλέκεται αλλά αρνήθηκε να το πράξει ευθέως. Επέλεξε της εις άτοπον σημειώνοντας: «Για να οδηγήσει κάποιος το φορτηγό πρέπει να έχει και ανάλογο δίπλωμα. Ε δεν νομίζω να έχει τέτοιο δίπλωμα ο Καμπούρης, ο Χατζής, Ο Ζήμος, ο Ζώγκος» είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας στο κάδρο της υπόθεσης τους 3 εναπομείναντες από τους 7 αντιδημάρχους που έχει ο δήμος κ.κ Μελέτη, Μπάκουλη και Παρτσινέβελο.

Άραγε τώρα θα υπάρξει τοποθέτηση; Διότι το ζήτημα αφενός εκτός από παραίτηση μπορεί να επισύρει και άλλες συνέπειες όπως αναφέρεται και αφετέρου η παράταξη Σταυρέλη δεν εμφανίζεται  διατεθειμένη να το βάλει στο συρτάρι κυρίως όταν η ίδια που το αποκάλυψε εγκαλείται επειδή δεν οδεύει στην Δικαιοσύνη. «Ας κάνει ΕΔΕ ο κ.Δήμαρχος και θα του δώσω όλα τα στοιχεία που έχω» κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος ρίχνοντας εκ νέου την μπάλα στο γήπεδο του Δημάρχου…

Το θέμα του βαγονιού πλέον έχει λάβει μια άλλη μεγαλύτερη διάσταση από την διάλυση, απομάκρυνση και παράδοσή του σε ιδιωτική μάντρα με μηχανήματα και ανθρώπους του δήμου, ζήτημα το οποίο θα είχε λήξει με  έλεγχο και καταλογισμό ευθυνών και συνεπειών. Εδώ φαίνεται να προκύπτει άρνηση στο να λεχθεί η αλήθεια και να καταλογιστούν και οι ευθύνες και οι συνέπειες. Και τούτο είναι σαφώς μεγαλύτερο, ουσιαστικότερο και κρισιμότερο από την απώλεια αυτή καθ αυτή ενός βαγονιού.

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.