Το “αναπτυξιακό στοίχημα” Σταματόπουλου με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου

10024

O Σπύρος Σταματόπουλος είναι ένας δήμαρχος που λειτουργεί αθόρυβα δίχως να επικοινωνεί το έργο που έχει επιτελέσει στην περιοχή του. Είναι απο τους αυτοδιοικητικούς εκείνους που προτιμά να κάνει έργο και συνήθως να μιλά στον απολογισμό. Έτσι τον γνωρίσαμε ευρέως όταν κατήλθε για πρώτη φορά υποψήφιος στο δήμο Σικυωνίων ,έτσι διακρίναμε πιο εμπεριστατωμένα τότε τα έργα και τις ημέρες του,και διαπιστώσαμε πόσο είχε αλλάξει ο Φενεός .

Έτσι και τώρα , αν κοιτάξεις την προσωπική του σελίδα στο fb θα καταλάβεις ποια θέματα ιεράρχησε, ποια ορίστηκαν πρώτης προτεραιότητας αυτή την 5ετία και εκείνα που αυτή την στιγμή δείχνουν τον δρόμο για την αναβάθμιση του αναπτυξιακού προφιλ του δήμου και την τουριστική του προοπτική.

Σε αυτό εντάσσεται και η πολιτική που χάραξε στην αξιοποίηση της ακίνητης Περιουσίας του δήμου. Τι έκανε λοιπόν;

Ανακαίνισε πάνω απο 20 κοινοτικά κτίρια και πρώην δημοτικά σχολεία. Δημιούργησε όμορφους χώρους ,οι οποίοι ενοικιάζονται ως χώροι εστίασης, φιλοξενίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Η στρατηγική ήταν να αποκτήσουν ζωή τα χωριά,να δημιουργηθούν καταλύματα για τους επισκέπτες σε χωριά πανέμορφα που όμως δύσκολα μπορεί κάποιος να διαμείνει και επομένως να τα γνωρίσει, και σίγουρα να διαμορφωθεί μια διαφορετική κουλτούρα στην περιοχή.

Επιπροσθέτως όμως, με όλα τα παραπάνω να ενισχυθούν τα έσοδα του δήμου, και κυρίως να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους των περιοχών.

Το εγχείρημα Σταματόπουλου και όλο αυτό αυτό το “σύμπλεγμα” που δημιούργησε κάνοντας κοινωνούς και τους ίδιους τους κατοίκους της κάθε περιοχής, ήδη λειτουργεί και αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα πιο δυναμικά το προσεχές διάστημα, τόσο στο θέμα της φιλοξενίας ( ήδη έχουν δημιουργηθεί πάνω απο 100 κλίνες φιλοξενίας) όσο κυρίως στο θέμα της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.