Τι φοβάται ο Πνευματικός απο τις απαιτήσεις της Σικυώνας;

122

Για στρατηγική εκβιασμού του δημάρχου Σικυωνίων έναντι της ΔΕΥΑ Κορίνθου μίλησε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός.
Εκβιάζει ο δήμος Σικυωνίων, είπε ο δήμαρχος, για να λάβει αντισταθμιστικά οφέλη, που βεβαίως δεν υποχρεούται ο δήμος Κορινθίων να κάνει. Ο κ. Πνευματικός αν και επεσήμανε πολλές φορές πως η Κόρινθος δεν εκβιάζεται διότι την θέση της την ισχυροποιούν πολλές αποφάσεις κυρίως αυτές του ΣτΕ, επομένως έχει πολλά κατοχυρωμένα δικαιώματα και σαφώς δεν βρίσκεται στην θέση που βρισκόταν την δεκαετία του 1990 αλλά ούτε και στις αρχές του 2000,φάνηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος και προσεχτικός σε όλη την συνέντευξη του.
Όμως απο τις δηλώσεις του προέκυψαν εύλογα ερωτήματα.
Το πρώτο ερώτημα είναι εαν ο δήμος Σικυωνίων μπορεί να εκβιάσει την Κόρινθο.
Η Κόρινθος είναι επαρκώς διασφαλισμένη, μέσω αποφάσεων, υπογραφών και διαχειριστικών μελετών.Επομένως, ό,τι και να κάνει ή ό,τι και να επιθυμεί η Σικυώνα, δεν αγγίζει την Κόρινθο. Είναι όμως έτσι; Λογικά έτσι θα πρέπει να είναι.
Υπάρχει όμως αυτό το ΚΑΤΙ που διαχέεται μέσα στις δηλώσεις του δημάρχου Πνευματικού.
Κάτι που επιβεβαιώνεται και μέσα απο την δήλωσή του για το έγγραφο που έστειλε προς τον πρωθυπουργό ,χαρακτηρίζοντάς το ως πολύ “σημαντικό και ιστορικό”, ένα έγγραφο που θα αποσταλεί επίσης στον υπουργό Περιβάλλοντος , στον υπουργό Εσωτερικών, στον Περιφερειάρχη, στην διεύθυνση Υδάτων,στην διαχειριστική αρχή και στους βουλευτές του νομού.
“Να λάβουν θέση όλοι. Να κάνουν το καθήκον τους μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν μπορεί κανένα έργο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή να αφήσει χωρίς νερό τον δήμο Κορινθίων” είπε ο δήμαρχος.
Αλήθεια ,το έγγραφο αυτό τι λεει; Και γιατί πρέπει να λάβουν θέση όλοι αφού η Κόρινθος δεν εκβιάζεται. Έχει “άσσο” στο μανίκι έχει ο Σταματόπουλος;
Ποια η δέσμευση που ζητά με αυτό ο δήμαρχος Πνευματικός για να διασφαλιστεί η Κόρινθος;
Πού έγκειται η κρισιμότητα της κατάστασης;
Γιατί το έγγραφο αυτό που αποστέλλει ο δήμαρχος είναι ιστορικής σημασίας;
Όλα αυτά χρίζουν απάντησης αλλά και ιδιαίτερης προσοχής.

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.