Την συσπείρωση δεν μπορεί να την διασφαλίσει κανένα κόμμα, εαν δεν εμπνεύσει ο επικεφαλής

1508

Όπως όλα δείχνουν , μετά και τις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, έχει “κλειδώσει” πλέον η υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη ΝΔ. Περιμένει μόνο τις ανακοινώσεις του κόμματος για να γίνει η επιθυμία που εξέφρασε μέσα απο την συνέντευξη που παραχώρησε στον moriasnews, πραγματικότητα Διαβάστε εδώ.

Εκείνο ωστόσο που έχει αξία, είναι τι πρεσβεύει η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα.

Παρά το γεγονός πως ο δήμαρχος Καλαμάτας είναι ένας αυτοδιοικητικός με μακρά πορεία,όπως και ο ίδιος υπογραμμίζει, έχει θέσει ως βασική προϋπόθεση της υποψηφιότητάς του στην Πειραιώς  την “διασφάλιση” της μεγαλύτερης δυνατής κομματικής συσπείρωσης.

Αλλά, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, δεν “καίγεται κιόλας”.

Που πάει να πει πως ο κ. Νίκας δεν “καίγεται” να υπηρετήσει τον θεσμό, αν δεν του διαφαλιστούν οι προυποθέσεις,παρ΄ότι αυτοδιοικητικό ον.

Θα γνωρίζει όμως ο κ. Νίκας, είναι βέβαιο, πως την  συσπείρωση δεν μπορεί να στην διασφαλίσει κανείς, εάν δεν εμπνεύσει ο επικεφαλής ,εάν δεν παλέψει ο αρχηγός, εάν δεν βρει την απαραίτητη επικοινωνία με τους πολίτες.Αλλά ο αρχηγός πρέπει να το θέλει.

Είναι εντυπωσιακό πως αυτό το “πολιτικό προαπαιτούμενο” το ζητά ένας άνθρωπος οποίος έχει θητεύσει για χρόνια στο α και β βαθμό της αυτοδιοίκησης και γνωρίζει τους αγώνες του θεσμού για ανεξαρτησία ,για διεκδίκηση, για αρμοδιότητες.

Πώς λοιπόν, θεωρεί άκρως απαραίτητο, βασική προυπόθεση της δικής του υποψηφιότητας την κομματική συσπείρωση,επιδιώκοντας ένα σκληρό κομματικό προφίλ, σε μια εποχή που ήδη η πολιτική καθημερινά μας αιφνιδιάζει με τα όσα γίνονται, γίνονταν,αποφασίστηκαν και αποφασίζονται.

Είναι δεδομένο πως οι πολίτες στο πιο λαοφιλή θεσμό που έχει απομείνει, ασχέτως τα κόμματα τι επιδιώκουν, δεν επιθυμούν νέους κομματάρχες.

Αν δε,συμπεριλάβουμε και την απάντησή του κ. Νίκα πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο δήμαρχος Καλαμάτας, όταν ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του, συμπεραίνουμε αυτομάτως πως για τον κ. Νίκα δεν είναι αυτοσκοπός η γνωριμία με τους πολίτες της Πελοποννήσου, η επικοινωνία και η απόκτηση εμπιστοσύνης με το εκλογικό σώμα. 

Προσδοκά στον “γαλάζιο αυτόματο πιλότο”, ο οποίος θα  φτιάξει ψηφοδέλτιο ερήμην του, και υποθέτει πως κατόπιν οι σύμβουλοι θα φέρουν και τους ψηφοφόρους.

Επομένως θα υπηρετεί απόλυτα και συντεταγμένα βουλές της ΝΔ ,απο όπου και αν αυτή βρίσκεται. Είτε ως αντιπολίτευση ,είτε ως κυβέρνηση.

Μην λησμονούμε βέβαια, πως ο κ. Νίκας είναι παντελώς άγνωστος στους υπόλοιπους νομούς της Πελοποννήσου. Αυτό φάνηκε και απο την χθεσινή επίσκεψή του στην Κόρινθο.

Εν τέλει, είναι απορίας άξιο, να σκιαγραφείς ένα προφίλ “διορισμένου Περιφερειάρχη”, να αρκείσαι σε αυτό, σε μια αιρετή αυτοδιοίκηση που φαίνεται να προχωρά, να εξελίσσεται,να έχει μπροστά της αγώνες και στοιχήματα να κερδίσει;

 

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.