admin

«Τελευταίοι πανηγυρισμοί πριν το Βατερλό με τα σκουπίδια !» (video)

«Τελευταίοι πανηγυρισμοί πριν το Βατερλό με τα σκουπίδια !» (video)
Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page

Αλέξανδρος Πνευματικός: «Δεν τελειώσαμε ακόμα»

 

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Με ψήφους 22 -17 πέρασε κατά πλειοψηφία στην χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ η σύναψη προγραμματικής με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Την συνεδρίασε «σημάδεψε» η αποχώρηση του Δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού ο οποίος σε συνέντευξή του στα Μέσα Ενημέρωσης της Κορινθίας το πρωινό της Τρίτης διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «δεν τελειώσαμε με τα σκουπίδια». Προδιέγραψε δε «βατερλό» για την Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου κάνοντας λόγο για «τελευταίους πανηγυρισμούς!

Η απόφαση χαρακτηρίστηκε αναμενόμενη από τον Αλέξανδρο Πνευματικό δεδομένης της σύνθεσης του ΔΣ του Φορέα και των «ηχηρών απουσιών με νόημα» ως είπε «φωτογραφίζοντας» με σαφήνεια τους Δήμους Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης , Βέλου – Βόχας και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που δεν εκπροσωπήθηκαν σε μια κρίσιμη συνεδρίαση η παρουσία και των οποίων ,κατά το Δήμαρχο Κορινθίων, θα είχε αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα και θα είχε απορρίψει ουσιαστικά την σύναψη της προγραμματικής. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός επέμεινε στην τοποθέτηση που και στο Moriasnews.gr είχε κάνει στις 11 Απριλίου 2017 από τα εγκαίνια της Ολυμπίας Οδού με την ανακοίνωση τότε της κυβέρνησης περί υπογραφής που έρχεται , περί παράνομης προγραμματικής  σύμβασης η οποία θα εκπέσει στο Ελεγκτικό, σε κάθε περίπτωση όμως θα συναντήσει στην πορεία της από δω και μπρος προσφυγές.

Ο Δήμος Κορίνθου, σε ερώτηση του Moriasnews.gr περί των προσφυγών αυτών, είπε πως έχει ήδη προσφύγει για τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ ο οποίος… ακόμα αναζητάται , χωρίς να διευκρινίζει εάν θα υπάρξει καινούργια προσφυγή. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος προχωρά στις δικές του εγκαταστάσεις οι οποίες θεωρεί θα έχουν την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση σε επίπεδο δημοτικών τελών, απορρίπτοντας την υποχρέωση που απορρέει όπως λέει η Περιφέρεια από τη σύμβαση , περί υποχρεωτικής παράδοσης απορριμμάτων από όλους τους δήμους στην ανάδοχο εταιρία. «Εμείς στο Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν έχουμε πάρει καμία τέτοια απόφαση, δεν έχουμε εκχωρήσει καμία ποσότητα» ανέφερε  ο Δήμαρχος Κορινθίων  σημειώνοντας σε αδρές γραμμές πως εκείνοι που ψήφισαν υπέρ της σύμβασης δεν γνωρίζουν ουσιαστικά αυτό που ψήφισαν. «Κανείς δεν θα μπορεί να πει πως δεν ήξερε τι ψήφισε ή ότι δεν ήταν εκεί! Οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη θα είναι πάνω από 400% και ο καθένας μας θα κριθεί! Είναι μια ιστορική απόφαση που θα μας δεσμεύσει για 28 χρόνια… Εγώ αποχώρησα από την συνεδρίαση γιατί πρόκειται για μια προγραμματική παράνομη! Έλειπαν στοιχεία , υπήρχαν σημεία που δεν είχαν συμπληρωθεί. Κάποιοι που είπαν ναι, δεν ξέρουν τι ψήφισαν!»

 

Ο Δήμαρχος έκανε λόγο για κόστος απροσδιόριστο στην συγκεκριμένη σύμβαση, για ζητήματα που αφορούν την εταιρία και για προσφυγές που θ ακολουθήσουν . Σε μια σύντομη αναδρομή αναφέρθηκε στα όσα από το 2010 έχουν γίνει  ή δεν έχουν γίνει, για την αρμοδιότητα της Περιφέρειας τα τελευταία 7 έτη και το μηδενικό – ως είπε- αποτέλεσμά της αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν με την χρηματοδότηση αν και «κάποιοι λένε πως είναι εξασφαλισμένη». Ο Αλέξανδρος Πνευματικός μίλησε για αδιέξοδα και για ένα βατερλό που θ ακολουθήσει τους τελευταίους πανηγυρισμούς της Περιφέρειας στο θέμα των απορριμμάτων .

 

«Ανέκδοτο οι παραιτήσεις των προέδρων του ΦΟΔΣΑ»

Η παραίτηση του Γιάννη Γρυπιώτη από την προεδρεία του Φορέα  προκάλεσε τη μήνυ του Δημάρχου ο οποίος ενθυμούμενος τις παραιτήσεις  Ανδρικόπουλου  έκανε λόγο για «ανέκδοτο» που όμως ενέχει σκοπιμότητες ώστε να φανεί ο φορέας ένα όργανο αδύναμο να αποφασίσει. «Η ηγεσία που θα αναλάβει θα πρέπει να μπορεί να εκφράσει την πλειοψηφία των δήμων! Μερικοί περιμένουν βραχιολάκια και μπιχλιμπίδια από τον Τατούλη αλλά δεν ξέρουν πως αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό το ΣΔΙΤ το οποίο είναι επιεικώς απαράδεκτο.  Είναι πολύ λίγα ως «αργύρια» τα μικροέργα που παίρνουν οι δήμοι για να ισοβαθμίσουν τη ζημιά που θα γίνει μέσα στα 28 έτη.»

 

«Να μην μας κουνά το δάχτυλο η Περιφέρεια »

 

Η ανακοίνωση της Ντίνας Νικολάκου για την στάση του ως Δημάρχου στο θέμα των απορριμμάτων και όχι μόνο δεν απουσίασε από αυτήν την συνέντευξη τύπου. «Να πάψουν να μας κουνούν το δάχτυλο» είπε ο Αλέξανδρος Πνευματικός «αυτοί είναι υπόλογοι που δεν υπάρχει διαχείριση σε κανένα δήμο σήμερα!  Σήμερα, με την απόφαση τους για την ολοκληρωμένη διαχείριση μας οδηγούν σε αδιέξοδο  και δεν το ξέρουν ούτε και οι ίδιοι»

 

«Δεν έχει καταλάβει ο Νανόπουλος»

 

Το γάντι σήκωσε ο Δήμαρχος και στις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Νανόπουλου ο οποίος στα social media το πρωί έκανε λόγο για ένα Δήμαρχο απόντα σε ένα τόσο μεγάλο θέμα για το δήμο σε μια συνεδρίαση που νομιμοποίησαν την διαδικασία 39 εκπρόσωποι δήμων. «Ο κ.Νανόπουλος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι είναι ο ΦΟΔΣΑ και η διαχείριση των απορριμμάτων. Μια φορά ήρθε και αποχώρησε» σχολίασε σκωπτικά ο Δήμαρχος Κορινθίων .

 

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη του ο Δήμαρχος δήλωσε πως… θα πέσει μαχόμενος για τις επιλογές του Δήμου Κορινθίων στο θέμα των απορριμμάτων. «Θα συνεχίσω ότι ξεκίνησα. Θα αγωνιστώ για τα συμφέροντα των δημοτών ώστε να έχουν το ελάχιστο κόστος. Όλες οι κυβερνήσεις μας δούλεψαν , ακόμα και η σημερινή. Αν πετύχει το εγχείρημά μας οι αυξήσει για τους δημότες θα είναι μηδαμινές.»

 

 

 

Search in Site

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *