Τα “δια βίου εκπαίδευσης” τηλεοπτικά μαθήματα απο τον Καμπόσο!

184

Λοιπόν, πλέον το τηλεοπτικό διάγγελμα του δημάρχου Άργους Μυκηνών θα πρέπει να ενταχθεί στα μαθήματα δια βίου εκπαίδευσης.

Καθ ότι πλέον δεν αποτελεί ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο δήμο.Όχι!

Η ενημέρωση έχει ανεβεί σκαλί πατριώτη και οδεύει να φτάσει πιο ψηλά, εκεί που έχω την αίσθηση ο Αργείτικος νους δυσκολεύεται να φανταστεί. Ο δήμαρχος όμως δεν δυσκολεύεται καθόλου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του προς τους ημιμαθείς συμπολίτες του, βέβαιος πλέον που δεν μπορούν να μετρήσουν δυο γαιδουριών άχυρα.

Κι έτσι κάθε διάγγελμα ξεκινά απο την αρχή της αλφαβήτου της επικαιρότητας. Όπου επικαιρότητα δεν είναι τι κάναμε αυτή την εβδομάδα, αυτό έχει πλέον λησμονηθεί στα διαγγέλματα της πτυχιακής. Η επικαιρότητα του δημάρχου έχει στην ατζέντα της τα επίμαχα θέματα, και φυσικά τις αποκλειστικές έγκυρες πληροφορίες του δημάρχου Καμπόσου για τα θύματα της τραγωδίας στο Μάτι, όπου σε μια κηδεία κάποιος του είπε πως είναι περισσότερα , ας πούμε καμιά 300αριά! Και απευθυνόμενος στον τηλεοπτικό φακό ζητά απο την αντιπολίτευση να ρωτήσει τα ονόματα των θυμάτων για να διαπιστωθεί αυτό που μετά βεβαιότητος ο δήμαρχος πιστεύει απο την έγκυρη πηγή του.

Γενικώς οι πηγές του δημάρχου είναι ανεξάντλητες. Να δεις πώς αναλύει την ενίσχυση της χώρας με πυροσβεστικά αεροπλάνα , σε αφοπλίζει. Θέλεις να πάρεις ποπ κόρν και να το μασας σιγά σιγά!Στο σημείο δε, που σου αναλύσει πώς θα παίρνουν το νερό απο το αεροδρόμιο, νομίζω πως η αδρεναλίνη κτυπάει κόκκινο. η δε συγκεκριμένη πηγή του είπε πως ΘΑ έπρεπε να είχαμε μετατρέψει τα c 130 σε πυροσβεστικά και εκεί καθώς το συλλογίζεσαι φτύνεις για την ολιγωρία το ποπ κορν με πάθος.

Στην ατζέντα ενημέρωσης των Αργείων βρίσκεται και η οργανωμένη κοπή των πεύκων απο εταιρίες του εξωτερικού, και την ενίσχυση των δασών με χαρουπιές, όπου το χαρούπι, να σε ενημερώσω ενθουσιωδώς, δεν φλέγεται. Μου το έδειξε ο δήμαρχος και σε φωτογραφία πλάι σε ένα πεύκο που καίγεται .Μιλάμε έπαθα!Πώς δεν το είχα σκεφθεί;

Μετά ο κ. Καμπόσος ενημέρωσε για τον Κλεισθένη και με κοίταξε βαθιά στα μάτια, λέγοντάς μου “Πρόσεχε!Αν δεν μου δώσεις την πλειοψηφία απο την πρώτη Κυριακή θα έχεις πρόβλημα!”Ανασηκώθηκα και αναφώνησα:”Τι πρόβλημα; Πες μου την μοίρα μου και το ριζικό μου!”Και συνέχισε “Δεν θα μπορώ να κυβερνήσω! Θα γίνονται δημοψηφίσματα, καλώς να γίνονται (όχι και ότι μου αρέσει) αλλά αν δεν έχω την πλειοψηφία δεν θα γίνονται έργα ”

Σοκ! 

Άσε που επήλθε και δεύτερο σοκ! Ο Κλεισθένης μου είπε ο δήμαρχος πως άνοιξε τις ορέξεις σε κάτι πεινασμένους, κάτι φουκαράδες , κάτι τύπους που χρωστούν στο ΤΕΒΕ και αναφώνησα: Ποτέ ο δήμος της γενέτειρας του σογιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου να πέσει σε χέρια φουκαράδων! Είναι δυνατόν! Αλλά ησύχασα γιατί μου προσέθεσε , αφουγκραζόμενος την αγωνία μου πως δεν εκβιάζεται κι έφερα την πίτσα στο σαλόνι!

Γενικώς έχει πολλά στο κεφάλι του ο δήμαρχος! Γενικά έχουν πολλά στο κεφάλι τους οι δήμαρχοι και τους συμπονώ! Τι να πρωτοπρολάβεις; Την γειτόνισσα που αφήνει νερό κάτω απο την γλάστρα και κινδυνεύει να σου φέρει τα κουνούπια του Νείλου; Τους αντιπολιτευόμενους οι οποίοι πεισματικά δεν φωτογραφίζονται στην λιμνούλα της πλατείας; Την Μακεδονία την ξακουστή που την φρέναρε η τραγωδία, αλλά επανέρχεται μαζί με τις ομιλίες του δημάρχου στα σύνορα;

Τη Νέα Γουινέα – Παπούα; 

Το μυθολογικό πάρκο; Τι απέγινε; Βρέθηκε γη; Ήλθαν οι επενδυτές ; Μήπως έρθουν ημέρα συλλαλητηρίου; 

Γιατί άμα έλθουν ημέρα συλλαλητηρίου, στο λέω εγώ και όχι ο δήμαρχος, εκεί θα μείνουν μπροστά στην κάμερα δίπλα στο βραβείο της πλατείας να μιλούν στο skype μαζί του. 

Γιατί οι Αργείοι γνωρίζουν πως ένας επιτυχημένος δήμαρχος, και πορφυρογένητος , είναι πάντα busy!!!

 

Τζένη Σουκαρά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.