Τα αποδυτήρια μπήκαν στο “εκλογικό καφενείο” της Βόχας

1476

Η είδηση  για την υπογραφή  προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον δήμο Βέλου Βόχας και επομένως την  χρηματοδότηση για κατασκευή αποδυτηρίων στο γήπεδο Ζευγολατιού, φούντωσε τις συζητήσεις σε έναν δήμο που τα εκλογομαγειρέματα έχουν ήδη αρχίσει.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι απόψεις πολλές και οι διάλογοι απολαυστικοί και χαρακτηριστικοί για το πώς μπορεί να ερμηνευτεί μια .. « ευχάριστη είδηση» και πού μπορεί να φτάσει η συζήτηση του διαδικτυακού καφενείου!

Διάλογοι σαν αυτούς που καταγράφηκαν κάτω από τον τοίχο της έγκριτης εφημερίδας «Γνώμη Πολιτών », με πρωταγωνιστές πρώην και νυν αυτοδιοικητικούς , οι οποίοι χαίρονται με την είδηση , την χαρακτηρίζουν σημαντικό αθλητικό έργο αλλά…για να μην σηκωθεί και το ανάστημα πέρα από τα πραγματικά του όρια ας κοιτάξει και η δημοτική αρχή την κατάσταση του δρόμου Βέλου –Παναγιάς Γιουρουτσίου – Ελληνοχωρίου που έχει καταστραφεί από το 2008 (Γιώργος Μουστόγιαννης).

Η είδηση κάπου «εκνευρίζει» για το κατόπιν ενεργειών μου ,ενώ εκφράζεται  η ικανοποίηση που η Ανατολή του Ηλίου γίνεται από Συμπαντικές δυνάμεις και δεν χρειάζεται ανθρώπινη παρέμβαση.

Φιλοσοφικό σχόλιο από τον Θανάση Περαχωρίτη που δίνει «ρεσιτάλ» σε αυτό τον δημόσιο διάλογο και τροφή για συνέχεια..

Ξάφνου  ο Χρήστος Θερμος ρίχνει την μπάλα στην..εξέδρα και ρωτάει « αν υπάρχουν ενέργειες για το Δημαρχείο» και μάλιστα επιτυχώς διότι μπαίνει το όνομα του πρώην δημάρχου Θεόδωρου Λαμπρόπουλου που ήθελε να αξιοποιήσει το λεγόμενο «κουφάρι» της Βόχας.

Τα αποδυτήρια του γηπέδου του Ζευγολατιού έχουν χαθεί οριστικά, αφού μπήκαμε στα «σκληρά»!

Ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Τριανταφύλλου μονολογεί με αυτά που διαβάζει  « πως εδώ σταυρώσανε τον Χριστό μέσα σε μια εβδομάδα με τόσα θαύματα»…( δεν θα σταυρώσουν τον Αννίβα παρά την κατασκευή των αποδυτηρίων;υποθέτω εγώ) Ο Περαχωρίτης εντρυφεί στο θέμα και φυσικά το παράπονο του δημοτικού συμβούλου  σύνηθες, όπως όλων των αυτοδιοικητικών που είναι στα πράγματα.. Και όχι εδώ είμαστε ευλαβείς δεν βάζουμε τον Χριστό στα αποδυτήρια αλλά… « Υπάρχει ένας χριστιανός που πιθανόν δεν τα κάνει όλα σωστά αλλά κάτι κάνει. Όταν το κάνει φυσικά όλοι θυμόμαστε αυτά που δεν έχει κάνει και αντι σαν καλοί χριστιανοί να του πούμε μπράβο βγάζουμε μιζέρια και χολή ..».

Κάπου εκεί δίνονται συγχαρητήρια στον κ. Τριανταφύλλου για την εκλογή του στην Τ.Ο.Βελου Βόχας  για να εισέλθουμε και  στα κομματικά , ενώ η είδηση είναι για τα αποδυτήρια του γηπέδου Ζευγολατιού, μην ξεχνιέσαι αναγνώστη ακριβώς  για να υπογραμμιστεί πως ο Αννίβας ομολογεί την γαλάζια του ταυτότητα κατά το δοκούν!

Κι εκεί εισέρχεται ο κ.Περαχωρίτης στα δύσκολα «Μπράβο θα δώσω όταν δω την δημοτική αρχή μετά από χρόνια προσπάθειάς μου να σταματήσει η ΥΠΕΡΧΕΊΛΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ (και αλλού…) να ποτίζει ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ…»

Αλλαγή θέματος, προς στιγμήν αφήνουμε το Δημαρχείο, σίγουρα τα αποδυτήρια τα αποχαιρετήσαμε , κάπου μπήκε και το γήπεδο της Πουλίτσας….δεν ενθυμούμαι, γιατί

μπλέκεται και το περιβάλλον του δημάρχου στην κουβέντα , το περιβάλλον που όπως πάντα εκείνο φταίει και όχι ο άρχοντας, μέχρι….να επανέλθουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ στο….Δημαρχείο!(σιγά που θα το αφήναμε)

Ο κ. Τριανταφύλλου λοιπόν τοποθετείται, περνώντας στην επίθεση, λέγοντας πως « το Δημαρχείο θα προσπαθήσουμε να το ολοκληρώσουμε δίχως να επιβαρυνθούν οι δημότες μας με δάνειο.Προσπαθούμε να το εντάξουμε σε προγράμματα μιας που κάποιοι φρόντισαν κάποτε με δυο προγράμματα Θησέας να μην τα καταφέρουν.”

Και μπαίνουμε στο γνωστό μας θέμα κατά την Βοχαίτικη παράδοση «
Υπεύθυνοι για το κατάντημα  του Δημαρχείου είναι άνθρωποι της παράταξης που είσαι !!»( Του Αννίβα δηλαδή)Η  Απάντηση του κ. Τριανταφύλλου αναμενόμενη..Τα δάνεια!!! «Ευθύνη δική μας είναι και το νοικοκύρεμα στα δάνεια που επαιρναν άλλοι πριν από εμάς.
Δυστυχώς το χρέος ήταν μεγάλο και επειδή υπάρχουν προϋπολογισμοί καλό θα ήταν να τους κοιτάμε.
Οτι συμβαινει τα τελευταια 8 χρονια ειναι σωστη διαχείριση των χρηματων και φυσικα τα οσα εργα γίνονται τα πληρωνουμε διχως δανειο…..
Τοτε που οι αγελαδες ηταν παχιες, τοτε που τα οικονομικά μεγέθη ηταν διαφορετικα, τοτε που δεν υπηρχε μνημονιο, ουτε δημαρχειο φτιάξατε αλλα ουτε και γηπεδο.»

Στην συζήτηση εισβάλλει ο κ. Νικολάου καγχάζοντας «Σιγά τα ωά!!!!Απο μόνοι τους ούτε αποδυτήρια δεν μπορούν να φτιάξουν!»(Επανέρχονται τα αποδυτήρια στην συζήτηση, μόνο που γίνεται αναφορά σε προσωπική εργασία)

Κι εκεί που το κλίμα έχει ζεσταθεί ,συντοπίτη μου, μπαίνει ο κ. Πισσιμίσης και χάνουμε όλοι τον ειρμό της σκέψης μας : «Επειδή έχω ασχοληθεί πολύ γιά αυτό τό έργο καί αφού ολοκληρώνεται θέλω νά ευχαριστήσω δημόσια κατά αρχήν το Ν. Ταγαρά πού επί υπουργίας του μας έκανε την χορηγία, τον βουλευτή Γ. Ψυχογιό που όπου κόλλαγαν τα χρήματα μας βοηθούσε . Καί τόν δήμαρχο Α Παπακυριάκο που ολοκληρώνει το  έργο!»

Η συζήτηση για τους κηδεμόνες του έργου και τα κατόπιν ενεργειών μου δυναμιτίζουν τον διάλογο. Η αλήθεια είναι πως ο κ. Πισσιμίσης αν και με υπερκομματική  τοποθέτηση, έβαλε πονηρά την φωτιά του. Βέβαια θα συμφωνήσουμε με την άποψή του πως «με τα παλαμάκια δεν γίνεται τίποτα μόνο με την προσπάθεια. Αυτή είναι η αμοιβή του αιρετού» Αλλά και με την άποψη Περαχωρίτη πως η «αμοιβή του αιρετού είναι η ψήφος».

Αιφνιδιαστικά επανέρχεται το θέμα της δεξαμενής του Ζευγολατιού, ο αντιδήμαρχος ανακοινώνει μέσω του διαδικτυακού τοίχου της «Γνώμης Πολιτών Βόχας» πως «έχει στείλει γραμμα προς την ΔΕΗ  να τοποθετηθεί μετρητής και να μπει μια κεραία που θα μετρά την  στάθμη του  νερού. Αλλά αυτό το γράμμα έπρεπε να είχε σταλεί εδώ και 20 χρόνια» , αν με κατάλαβες συντοπίτη.

Ο Περαχωρίτης , οποίος μου φαίνεται σε μεγάλη φόρμα για εκλογές, σηκώνει το γάντι και απαντά στην πρόκληση «μήπως μπορείς να μάθεις πόσοι υπάλληλοι έχουν προσληφθεί τα τελευταία 40 χρόνια στα χωριά του Δήμου μας ως ΥΔΡΟΜΕΤΡΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΥΔΡΟΝΟΜΕΙΣ;Και τώρα ή μέχρι πρότινος έχουν  πάει σε άλλες θέσεις με αποφάσεις ΔΗΜΑΡΧΟΥ…;;;;;;;;;»

Και μπαίνουμε στο μεγάλο θέμα , την μεγάλη πληγή.Τα αποδυτήρια δεν μπορούν να απαλύνουν τις διαφορές δυο παλαιών δήμων.Ας είναι και του Ζευγολατιού το Γήπεδο.

Ο Χρήστος Θερμος ξεκαθαρίζει για μια εισέτι φορά πως «Σε ενημερώνω οτι ο Δημος Βόχας ΔΕΝ είχε ΧΡΕΗ. Τα χρέη ήλθαν από το δήμο του Βέλου» Γνωστό, γνωστότατο, αλλά αρέσει να το λένε και να το ακούν. Εξάλλου νομίζω ότι όλοι αναπολούν το αίτημα για την αυτόνομη Βόχα, που και αυτή βεβαίως ήταν εσωτερικά διχασμένη.(Κύριε Περαχωρίτη μήπως να τους  ενώσετε ξανά;)

Για να κλείσει ο κ. Τριανταφύλλου: « Προφανώς ακόμη υπάρχει άγνοια. Επειδή υπάρχουν έγγραφα που σας εκθέτουν αναζητήστε στο πρώτον όροφο και θα τα βρείτε.
Είχατε κάποια εκατομμυριακια, λίγα βέβαια, σε σχέση  με τα πολλά του άλλου πρώην δήμου Βέλου.
Θα ερθει η ωρα που θα αναφερθω με λεπτομεροες για το πριν 2010.»

Τι λέτε; Πάμε για εκλογές;

 

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.