Τατούλης: Με “χειρουργική” ακρίβεια οι απαντήσεις και η κριτική στο Νίκα

341

Απαντήσεις σε όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες έδωσε χθες κατά την συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.Ο κ. Τατούλης απάντησε με “χειρουργική ” ακρίβεια στις αναφορές και στην κριτική που του άσκησε ο Παναγιώτης Νίκας απο την Τρίπολη.Άλλοτε αναλυτικός , κάποιες στιγμές δεικτικός, ο Πέτρος Τατούλης προσπάθησε να μην αφήσει “κενά”,  στα όσα ο δήμαρχος Καλαμάτας και συνυποψήφιος του, του  έχει προσάψει, προκαλώντας τον συνάμα να απαντήσει ευθέως κυρίως για το μεγάλο θέμα του ΣΔΙΤ των απορριμάτων.

Ειδικότερα. ο κ. Τατούλης ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Νίκα για τα δυο πρώτα χρόνια που ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου αντιδρούσε κάθετα απέναντι στο σχέδιο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Απορριμμάτων , τη μια λέγοντας ότι είναι ακριβό, την άλλη ότι είναι αναποτελεσματικό,  ρωτώντας τον γιατί αυτά τα χρόνια καθυστέρησε το έργο;  Γιατί αυτό το χρονικό διάστημα, αυτής της αντίδρασής του, έχει άμεση σχέση με τα δύο χρόνια της σύμβασης που είχε κάνει με τον υπόδικο κ. Καράμπελα; Ερωτήματα που καλείται πλέον να απαντήσει ο δήμαρχος της Καλαμάτας. O κ. Τατούλης χαρακτήρισε τον κ. Νίκα ως διπολική προσωπικότητα που άλλα έλεγε πριν 6 μήνες, άλλα πριν ένα χρόνο, και εντελώς διαφορετική στάση είχε πριν 2 χρόνια.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην “Μυθική Πελοπόννησο” , χαρακτηρίζοντας “χυδαίο” τον τρόπο που προσπάθησε ο κ. Νίκας να την αποδομήσει, διότι “η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία έχουν ενταχθεί μέσα στους 19 δυναμικότερους προορισμούς. Απο τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού έχει χαρακτηρισθεί ως το πιο επιτυχημένο brand των τελευταίων δεκαετιών” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Τατούλης μίλησε και για τις ενστάσεις 
Νίκα στο  πώς διατίθενται οι πόροι της Ευρωπαικής Ένωσης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 
 ,οι οποίες διατυπώθηκαν από το γραφείο του την ώρα που συνεδρίαζε στην Καλαμάτα η 4η Προγραμματική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “Όποιος σε αυτόν τον τόπο έχει την έγνοια της υπευθυνότητας δεν κοκορεύεται εκτός των συλλογικών οργάνων. Λέει τα πράγματα όπως ο ίδιος νομίζει ενώπιον τους  για να πάρει απαντήσεις ή να δικαιωθεί”

Να σημειώσουμε πως κατά την συνέντευξη τύπου ο κ. Τατούλης πληροφόρησε πως η Περιφέρεια εξασφάλισε τον διπλασιασμό των πόρων για το 2019.(60 εκατομμύρια)

Στην πολιτική διάσταση της συνέντευξης ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Νίκα είπε πως είναι πολύ διαφορετική από πλευράς προσωπικότητας και ιδεολογίας, αφού ο δήμαρχος Καλαμάτας θεωρεί τον αυτό του ως ενδιάμεσο ,ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κοινωνία. Ενώ άφησε σαφείς αιχμές λέγοντας πως “Δουλεύει για άλλον ο κ. Νίκας. Θέλει να προωθήσει κάποιο οικογενειακό του ζήτημα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.