Τατούλης απο Μεσσηνία:”Επιχείρησαν πολιτική θεσμική εκτροπή με στόχο εμένα”

86

Ιδιαίτερο πολιτικό  ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Μεσσηνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχετικά με το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει στην Π.Ε. Μεσσηνίας ,αυτό των υποκλοπών. Ο Περιφερειάρχης δεν “μάσησε ” τα λόγια του, παρά μόνο στα σημεία εκείνα, όπου έχει αναλάβει η εισαγγελική έρευνα.Στο πολιτικό όμως πεδίο έδωσε την πρόγευση στο τι θα ακολουθήσει όταν εκείνη ολοκληρωθεί.

Οι χαρακτηρισμοί συγκεκριμένοι, προσεγμένοι και πολλαπλώς ερμηνευόμενοι.

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για “προκατασκευασμένο σενάριο” που είχε καθαρά και μόνο μια λογική, αυτή της πολιτικής εμπλοκής κάποιων που νομίζουν πως μπορούν να διαφεντεύουν τον τόπο και τους πολίτες της Πελοποννήσου.

Σε αυτό το “παιχνίδι” – όπως το χαρακτήρισε- που παίζεται σε ανοιχτό τραπέζι αλλά και κάτω απο το τραπέζι συμμετέχουν και ΜΜΕ, δημιουργώντας το δικό τους αφήγημα. Δηλαδή, την εναλλακτική πρόταση απέναντι στον νυν Περιφερειάρχη.

Η επιτυχής παρουσία της Περιφέρειας στο Αναπτυξιακό συνέδριο, τόσο μέσα απο το πολιτικό της υπόβαθρο , όσο και απο την αποδοχή της απο τους σημαντικότερους πολιτικούς της αντιπάλους, έκανε κάποιους να δυσανασχετούν και να μην μπορούν να το αντέξουν. Γι αυτό και επιχείρησαν κατά τον κ. Τατούλη το τέχνασμα “πολιτικού εκβιασμού”και έβαλαν τους χειραγωγούς  προκειμένου να αλλοιώσουν την εικόνα.

 

“Σε αυτό ακριβώς το αφήγημα δημιουργήθηκε το θέμα των υποκλοπών απο την κυρία αντιπεριφερειάρχη” είπε.

“Η θεσμική υποχρέωσή της ήταν να ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης. Δεν μπορεί να κρατάει ένα μυστικό μεταξύ μιας μικρής ομάδας συνομιλητών της” ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε  πως ” ήταν ένα στημένο παιχνίδι , το οποίο ήταν γνωστό στην αντιπεριφερειάρχη επι 6 μήνες και τον  άφηναν να συνεδριάζει και να κάνει συναντήσεςι πάρα πολύ κρίσιμες, γεγονός που του δίνει κάθε ένδικο δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη”.

“Τι σημαντικά θέματα θα μπορούσε να συζητά η κυρία Αλειφέρη που φοβήθηκε τις υποκλοπές;” είπε ο κ. Τατούλης. “Αναφέρθηκε κάπου πως μιλούσε για οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα .Αυτά όμως είναι θέματα των υπηρεσιών μας γεγονός που μας βάζει σε δεύτερες και τρίτες σκέψεις”προσέθεσε.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ 

Κατά τον Περιφερειάρχη το θέμα έχει αρχίσει να υποβαθμίζεται απο τα ίδια υλικά που έχει κατασκευαστεί. Ο λεγόμενος μηχανισμός υποκλοπής ήταν ένας παλαιός μηχανισμός οξειδωμένος και χωρίς καμία δυνατότητα λειτουργίας.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΑΛΕΙΦΕΡΗ 

Υποχρέωση της κυρίας Αλειφέρη είναι να παραιτηθεί , αν της έχουν απομείνει ίχνη εντιμότητας.  Δεν έχει άλλο δρόμο να διαλέξει”είπε ο Πέτρος Τατούλης , ομολογώντας πως ο νόμος έχει κενό και δεν δίνει την δυνατότητα στον Περιφερειάρχη να την παύσει.

“ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΕΜΕΝΑ”

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε για θεσμική πολιτική εκτροπή , όπου στόχος της ήταν εκείνος. 

Υπάρχει κοινωνική ομάδα – είτε λέγονται πολιτικοί, είτε βουλευτές, είτε δημοσιογράφοι – που έχουν δικαίωμα να αποδομούν τους θεσμούς; αναρωτήθηκε; σκιαγραφώντας απολύτως τους πρωταγωνιστές που επιθυμούσε να στοχοποίησει. 

Ο Περιφερειάρχης τέλος ,αναφερόμενος, σε συγκεκριμένα ΜΜΕ και με αφορμή δυο συγκεκριμένα ρεπορτάζ , τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο “κρύβουν δόλο”και είναι συκοφαντικά  , κάλεσε τους δικηγόρους του να παραπέμψουν το θέμα στη δικαιοσύνη.

Τζ. Σουκ.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.