Σχεδόν ομόφωνα η Οικονομική επιτροπή δέχθηκε την εισήγηση Νικολάκου για να λύσει τον “γόρδιο δεσμό” των επιχειρήσεων που τελούν “υπό ομηρία”

543

Διοικητικό και νομικό το θέμα είπε η αντιπεριφερειάρχης

Συνεδρίασε η Οικονομική επιτροπή με το επίμαχο θέμα που αφορούσε τον ορισμό δικηγόρου απο την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εφαρμογή του νόμου που αφορά το κανονιστικό πλαίσιο των Ανωνύμων εταιριών. Ένα θέμα που έγινε αφορμή να απασχολήσει την δημοσιότητα , μετά την ανακοίνωση του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου Περικλή Μαντά .Διαβάστε εδώ

Η πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής Ντίνα Νικολάκου στη σημερινή συνεδρίαση δήλωσε εξ αρχής πως το θέμα δεν είναι πολιτικό, όπως κακώς προσπάθησαν κάποιοι να το μετατρέψουν, αλλά διοικητικό και νομικό.

Η κυρία Νικολάκου κρατώντας τον πρωτότυπο φάκελο στα χέρια της  στον οποίο υπήρχαν υποθέσεις του 2015,2016,2017 και 2018 αλλά και τα έγγραφα με συγκεκριμένες υπογραφές δήλωσε πως απο τα στοιχεία φαίνεται πως οι υπηρεσίες είχαν προσάψει όλα τα στοιχεία και είχαν εντοπίσει εκκρεμότητες των εταιριών αυτών αλλά  δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες , όπως ο νόμος ορίζει ώστε να κινητοποιηθούν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες .Υπήρξε δηλαδή άρνηση να προωθηθεί το θέμα απο τον τελικό υπογράφοντα.

Με ευθύνη κάποιου “τελικού υπογράφοντα” στην Π.Ε. Μεσσηνίας δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα. Διότι  αυτές οι επιχειρήσεις ουσιαστικά “τέθηκαν” απο μια ιδιότυπη ομηρία , αλλά και αυτή την στιγμή βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Απο την άλλη με την δημοσιοποίηση των στοιχείων των εταιριών αυτών εξεγέρθηκαν οι ανταγωνίστριες εταιρίες μαθαίνοντας πως υπήρχαν εταιρίες που δεν κατέθεταν τους φακέλους τους χωρίς κανένα κόστος.

Σχετικά με την δημοσιοποίηση των στοιχείων η κ. Νικολάκου μίλησε για κάποιους “πολιτικά ανόητους” που δημιούργησαν τεράστια βλάβη στους συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

Η εισήγηση της προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής ήταν να οριστούν 2 δικηγόροι με πάγια αντιμισθία εκ μέρους της Περιφέρειας και οι δυο διευθυντές του τμήματος ανάπτυξης και της Νομικής Υπηρεσίας να επικαιροποιήσουν την κατάσταση , να διερευνηθούν τρόποι που θα μπορεί να λυθεί η ομηρία αυτή, και να διευθετηθούν οι οφειλές.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση της κ. Νικολάκου ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα(μειοψήφησε ο κ. Γόντικας) .Στο ίδιο πνεύμα με την αντιπεριφερειάρχη κινήθηκε και η τοποθέτηση του κ. Πατσαρίνου .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.