Σχέδιο “Δούρειος Ίππος” για να αφοπλιστεί ο Τατούλης

1158

Αίσθηση έκανε η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου στον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, κυρίως για τους όρους που χρησιμοποίησε ,κατηγορώντας τον   ως τον εμπνευστή δημιουργίας  “αυτοδιοικητικής πολιτικής γιάφκας” μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, απο στελέχη της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου.  (διαβάστε εδώ)

Της δήλωσης αυτής προηγήθηκε ρεπορτάζ που είδε σήμερα  το φως της δημοσιότητας απο το ενημερωτικό site “Φωνή news.gr” το οποίο αναφερόταν σε μια συνάντηση που έγινε στην Τρίπολη το Σάββατο, με τον κ. Νίκα και τους περιφερειακούς συμβούλους Αν. Τζανή , Ελ. Παναγιωτοπούλου,Γ. Κατσίρη, Γ. Τζεφεράκο ,Π. Καρρά, Π. Μαντά, Α. Χρονά και τους ανεξάρτητους συμβούλους Χρ. Αντωνόπουλο και Μαριλένα Σούκουλη(έχει ανεξαρτητοποιηθεί απο την παράταξη Δέδε).

Κατά την συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφασίστηκε η συγκρότηση άτυπης ομάδας μετά απο ανεξαρτητοποιήσεις και η ενιαία έκφρασή τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μάλιστα ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, ορίστηκε να είναι ο κ. Περικλής Μαντάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του moriasnews.gr και σε επικοινωνία που υπήρξε με τα περισσότερα στελέχη που αναφέρονται στο δημοσίευμα, πιστοποιήθηκε τόσο η πραγματοποίηση της σύσκεψης , όσο και οι προθέσεις του κ. Νίκα.

Οι περισσότεροι σύμβουλοι μας παρέπεμψαν σε ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης. Απο το ρεπορτάζ μας συμπεραίνουμε πως η απόφαση που ελήφθη στην σύσκεψη της Τρίπολης είναι οι άμεσες ανεξαρτητοποιήσεις των περιφερειακών συμβούλων απο την παράταξη Τατούλη, γεγονός που διαπιστώνεται και απο την σημερινή παραίτηση της κ. Παναγιωτοπούλου.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Γιατί ο κ. Νίκας προσπαθεί να παρέμβει με “παράδοξο τρόπο” στην παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου” και στην λειτουργία της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου; 

Να σημειώσουμε πως οι περισσότεροι απο τους συμβούλους που παρευρέθηκαν στην σύσκεψη είναι στελέχη της ΝΔ , παρευρέθηκαν στις κομματικές συγκεντρώσεις Νίκα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έδειχναν την πρόθεσή τους να πάνε “απέναντι στον Τατούλη”, ενδεχομένως και για λόγους δεοντολογίας.

Τώρα τους ασκείται πίεση να συμμετάσχουν σε ένα σχέδιο “Δούρειος Ίππος” με στόχο “να αφοπλίσουν” τον Τατούλη.

Γιατί προβαίνει σε αυτή την κίνηση ο κ. Νίκας; Προφανώς γιατί επιδιώκει κάτι εντυπωσιακό ,αφού όλο αυτό το διάστημα δεν έδειξε να περπατά αποφασιστικά η υποψηφιότητά του στα “Νεοδημοκρατικά πράγματα” της Πελοποννήσου.

Δεν είναι τυχαίο πως η κ. Παναγιωτοπούλου ,αν και είχε παραιτηθεί απο θεματική αντιπεριφερειάρχης μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Νίκα και παρά το γεγονός πως είναι στην Π.Ε. της ΝΔ , σειρά στοχευμένων δημοσιευμάτων την πίεζαν να ανεξαρτητοποιηθεί.

Αναρωτιέται εύλογα κανείς “εαν αντιμετωπίζεται  ακόμα και η Παναγιωτοπούλου με καχυποψία,  τι ανασφάλεια θα υπάρχει στους εν ενεργεία συμβούλους που είχαν υποσχεθεί στο Νίκα αλλά δεν είχαν τοποθετηθεί.”

Η κίνηση αυτή βεβαίως στοχεύει στο να μπλοκάρει τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη, σε μια περίοδο που ο Τατούλης δείχνει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, περιοδεύει, εξαγγέλλει, υλοποιεί και δείχνει να παραμένει δυνατός στους βασικούς του συνεργάτες που αποτελούν και την “ραχοκοκαλιά” της παράταξης του.

Αναρωτιόμαστε ωστόσο, τι είδους αυτοδιοικητική συνείδηση επιδεικνύουν τα στελέχη αυτά,και τι κουλτούρα πολιτική, που άγονται και φέρονται τόσο εξόφθαλμα απο  τις  κομματικές επιταγές,  στελέχη που σε λίγο θα επιδιώξουν  να φρενάρουν έργα  που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει, στερώντας τα απο όλους τους Πελοποννήσιους ;

Και όλα αυτά για να απασχολήσει και να ταράξει τα νερά αυτό “ιδιότυπο αντάρτικο”, το οποίο δεν έχει να κάνει δυστυχώς με εξέγερση, αλλά με την κομματική υποτέλεια ,που εδώ και αρκετό καιρό η ΝΔ θέλει και επιβάλλει στα στελέχη της.

Ο κ. Νίκας σε αυτή την φάση δείχνει να είναι ο εμπνευστής.Όσο και αν αντιλαμβάνομαι πως στις εκλογές πρέπει κάτι να κάνεις όταν διαπιστώνεις αδυναμίες , τέτοιες κινήσεις σαν αυτή,οπωσδήποτε πολιτικό πολιτισμό δεν την λες.

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.