Συνάντηση εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

477

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Την Πέμπτη, με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη, Γ. Ψυχογιού και Γ. Τσόγκα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη, για θέματα που αφορούν στο Νομό Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν οι βουλευτές με την Υπουργό, μεταφέρθηκαν οι ανάγκες για ενίσχυση, καθώς οι ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας. Επίσης, τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.) Κορίνθου – κυρίως αναφορικά με την απαραίτητη αποσυμφόρησή του, τα αιτήματα του αστυνομικού και υγειονομικού προσωπικού του. Εκ μέρους των βουλευτών επισημάνθηκε η ανάγκη στελέχωσης με περισσότερο προσωπικό αστυνομικών τμημάτων, ιδίως σε ευαίσθητες περιοχές του Νομού.

Προς συζήτηση τέθηκε επίσης η δυνατότητα αξιοποίησης ενός μέρους του στρατοπέδου Κορίνθου για την στέγαση των υπηρεσιών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, καθώς και το υπόμνημα του Ομίλου αθλητικής σκοποβολής Κορινθίας στο πλαίσιο διαβούλευσης του Ν.2168/93.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι η Υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομό, προκειμένου να έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τις υφιστάμενες ανάγκες επιτόπου, σε μια συνεχιζόμενη προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου, αλλά και των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.