Συμβαίνει τώρα στην Αρχαία Κόρινθο!

872

“Γνωριμία με το Κορινθιακό κόσμημα” έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου. Πρόκειται για δράση η οποία περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτισμικής Κληρονομιάς και περιλαμβάνει εκτός από περιήγηση στο χώρο και εικαστικό εργαστήρι  κατασκευής κοσμήματος για παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ, με έμπνευση από τα ειδικά εκθέματα και των τριών Μουσείων (Ιστορικό Λαογραφικό Κορίνθου, Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και Αρχαίας Κορίνθου), σε συνεργασία με το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου (σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών και ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Κορινθίας). Το εργαστήρι υλοποιεί η εικαστικός-ιστορικός συμβολισμού κ. Ρωξάνη Γιάννου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Σάββατο στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου τις ώρες   19:00-20:30 με ομιλία της προϊσταμένης ΕΦΑΚΟΡ κ. Παναγιώτας Κασίμη, και θέμα: «Κοσμήματα και Πόλεις: Αρχαία Στύμφαλος και Αρχαία Κόρινθος». Θα ακολουθήσει θεματική ξενάγηση σε εκθέματα της μόνιμης έκθεσης.

Την Κυριακή ο χώρος δράσης είναι το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (ώρες 12:00-14:00) και αντικείμενο «Ένα χειροποίητο κόσμημα, σιωπηλό μήνυμα στις πόλεις που ζούμε…» Πρόκειται για εργαστήρι ενηλίκων και εφήβων από την κ. Θεοδοσία Χατόγλου (φιλόλογο, εικαστικό, ζωγράφο). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το κόσμημα που τους εκπροσωπεί, επιλέγοντας μεταξύ διαφόρων υλικών και τεχνικών.

Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.