Στρατόπεδο Κορίνθου: Θα βάλει εμπόδια η Κόρινθος στην αξιοποίηση του;

992

Έξαλλος ο Δήμαρχος Κορινθίων καταλογίζει στον Πέτρο Τατούλη ενέργειες επικίνδυνες και του διαμηνύει πως «χωρίς το Δήμο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!»

“Ένα βήμα μπροστά” η Περιφέρεια από το Δήμο /  Ως «συνέταιρος» του Υπουργείου θ αξιοποιήσει το χώρο «κλείνοντας την πληγή» που άνοιξε στην πόλη πριν από 6 χρόνια.

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Το στρατόπεδο της Κορίνθου είναι το ζήτημα που αν μη τι άλλο απασχόλησε τις τελευταίες ημέρες την Κορινθία, ήταν η συνάντηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τον Υπουργό Πάνο Καμμένο που επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα της αξιοποίησης του και φυσικά τον αποχαρακτηρισμό του από κέντρο κράτησης μεταναστών! Η συνεδρίαση του περιφερειακού στην Κόρινθο, ορισμένη για χθες Δευτέρα, προμήνυε και ανακοινώσεις επί του ζητήματος όπως και συνέβη! «Για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου εξαρχής κάναμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων του χώρου του, στην περιοχή της παλιάς πύλης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να εξασφαλίσουμε σύγχρονες αίθουσες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, για τις σχολές που εδρεύουν στην Κόρινθο» είπε ο Περιφερειάρχης ενώ ο Πελοπίδας Καλλίρης σημείωσε πως η αξιοποίηση του στρατοπέδου ήταν για τον ίδιο εξ αρχής η πρώτη προτεραιότητά του!

Ο Morias , αμέσως μετά την συνάντηση Τατούλη – Καμμένου είχε ανασύρει το ζήτημα του Δημαρχιακού σχεδιασμού όπως αυτός είχε ανακοινωθεί από τον Αλέξανδρο Πνευματικό προ ολίγων μηνών στο Δημοτικό Συμβούλιο , θέτοντας ερωτήματα για το κατά πόσον αυτός ισχύει και υλοποιείται!

Π.Τατούλης: Εξαρχής κάναμε μια συντονισμένη προσπάθεια για την παραχώρηση 40 στρεμμάτων του χώρου του, στην περιοχή της παλιάς πύλης, ούτως ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και να εξασφαλίσουμε σύγχρονες αίθουσες για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Οι απαντήσεις δόθηκαν χθες και όχι επειδή ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε θορυβηθεί από τις εξελίξεις και τις ανακοινώσεις που και από το βήμα του Περιφερειακού έγιναν με κάθε επισημότητα, αλλά επειδή το έθεσε σαν ζήτημα ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Πανταζής στην συνεδρίαση του σώματος που επίσης για χθες είχε οριστεί! «Είμαστε ενήμεροι για το αίτημα της Περιφέρειας της αξιοποίησης 50 στρεμμάτων; Είμαστε σε συνεργασία; Δεν θα έπρεπε να έχουμε τον πρώτο λόγο και να μην γίνονται μονομερείς ενέργειες;» αναρωτήθηκε ο κ.Πανταζής  φέρνοντας το Δήμαρχο στην δεινή θέση αφενός να δηλώσει άγνοια για τις ενέργειες Τατούλη (ενώ βοά ο τύπος για την συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο) και αφετέρου να επικαλεστεί τον moria (παρ ότι δεν ανέφερε το όνομά του ) ως το μέσο που τον ενημέρωσε για την τοποθέτηση Καλλίρη στο περιφερειακό για το ζήτημα του στρατοπέδου (την στιγμή της συνεδρίασης του ΔΣ ΜΟΝΟ ο morias είχε αναρτήσει την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη).

«Το πιο σημαντικό από τα θέματα που τέθηκαν προ ημερησίας διατάξεως ήταν από τον κ.Πανταζή το θέμα του στρατοπέδου. Είδα τις δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Καλλίρη σ ένα site και είναι ανησυχητικές. Ζητώ λοιπόν το θέμα να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση ως θέμα ημερήσιας διάταξης και να το συζητήσουμε» είπε ο Δήμαρχος ενημερώνοντας το σώμα και τους Κορινθίους για την φάση υλοποίησης του σχεδιασμού ο οποίος μιλά για παραχώρηση του 50% της έκτασης του στρατοπέδου, μετά την πολεοδόμηση που θα γίνει από την πλευρά του δήμου. «Ο  δικός μας ο σχεδιασμός είναι σε ισχύ όμως οι διαδικασίες είναι αργές. 6 μήνες χρειάστηκαν για την  τοπογραφική αποτύπωση του χώρου μόνο! Στα σχέδια μας είναι η πολεοδόμηση του χώρου στο σύνολό του και η αξιοποίηση από την πλευρά μας του 50% και όχι των 40 στρεμμάτων που θέλει η Περιφέρεια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της.»

Και ενώ βοά ο τύπος τις τελευταίες ημέρες για τις ενέργειες Τατούλη, άγνοια δήλωσε από το βήμα του Συμβουλίου του ο Δήμαρχος Πνευματικός ζητώντας τώρα εσπευσμένα ραντεβού από τον Υπουργό Καμμένο

Ο Δήμαρχος εμφανώς ενοχλημένος από την κίνηση του Περιφερειάρχη, «ξέχασε» να αναφέρει πως στον σχεδιασμό της περιφέρειας δεν είναι μόνο η στέγαση των υπηρεσιών της Π.Ε Κορινθίας αλλά και η στέγαση των σχολών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου που έχουν έδρα την Κόρινθο ( αναφέρθηκε με σαφήνεια από τους κ,κ Τατούλη – Καλλίρη). Η ενόχλησή του Δημάρχου φάνηκε και στην κεκαλυμένη απειλή «χωρίς το δήμο να πολεοδομήσει δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέα κτίρια για να καλύψουν τις ανάγκες τους».

Από τα δημαρχιακά λεγόμενα βέβαια φάνηκε πως ο σχεδιασμός της Περιφέρειας έχει προκριθεί από το Υπουργείο και όχι του Δήμου αφού ο Αλέξανδρος Πνευματικός παραδέχτηκε πως στο διάστημα που βρισκόταν στην Μόσχα ,το Ταμείο του Υπουργείου που έχει την ευθύνη του χώρου επικοινώνησε με το δήμο ζητώντας στοιχεία. «Διαμηνύω στο Ταμείο πως ότι χρειάζεται, ότι θέλει να ρωτήσει να το πράξει γραπτώς! Αν διάλεξαν κάποιον άλλον σχεδιασμό τους διαμηνύω πως χωρίς το Δήμο δεν μπορούν να κάνουν τίποτα! Υπάρχει ξεκάθαρα παρέμβαση Τατούλη για να ανακόψει τον σχεδιασμό μας , τον πλήρη σχεδιασμό που έχουμε για τον χώρο! Δεν υπάρχει καμία συνεννόηση γι αυτό και οι ενέργειες της Περιφέρειας είναι επικίνδυνες και κατακριτέες!»

Ο Δήμαρχος κατέληξε με την αναφορά προς το σώμα πως θα ζητήσει ραντεβού από τον Υπουργό Πάνο Καμμένο προκειμένου εκείνος να τον ενημερώσει για το ζήτημα και πως σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ θα πρέπει εκ νέου να λάβει αποφάσεις!

Λέτε να επαναληφθεί η ιστορία όταν Υπουργός ήταν ο Πάνος Μπεγλίτης; Θα επανέλθουμε εάν τα γεγονότα το επιβάλλουν!

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.