Στις 10 Δεκεμβρίου διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων

35

Γράφει ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΖΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος στο τμήμα Υπηρεσιών
Με τον Συνδυασμό «Επιχειρηματική Συνεργασία για το Αποτέλεσμα»
Με υποψ. Πρόεδρο τον Δημήτρη Ραψωματιώτη.

H ασφυξία των επαγγελματιών αποτελεί διαχρονική ελληνική παθογένεια, η οποία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.Θέλω ειδικότερα να εστιάσω στους επαγγελματίες, σε όσους δηλαδή αποφάσισαν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να φτιάξουν τη δική τους θέση εργασίας, να δημιουργήσουν επιπρόσθετες θέσεις εργασίας και γι’ άλλους, να εξασκήσουν επαγγελματικά ένα ταλέντο τους, μια δεξιότητα, μία κλίση, μια τέχνη, μια επιστήμη, και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να κερδίσουν τη ζωή τους μέσα από την παραγωγή και τη δημιουργία.
Οι επαγγελματίες καταβάλλουν δυσβάσταχτες εισφορές, πληρώνουν και προκαταβάλλουν φόρους, πληρώνουν ετήσιο χαράτσι με το εξωραϊσμένο όνομα «τέλος επιτηδεύματος» κ.ά. Πριν καν βάλουν το κλειδί στην πόρτα της επιχείρησής τους, πριν καν πατήσουν το πλήκτρο στον υπολογιστή τους, πριν καν εφαρμόσουν την ιδέα και την καινοτομία τους στην πράξη, το μακρύ χέρι του κράτους είναι ήδη εδώ. Και πώς αντιμετωπίζονται επαγγελματίες; Κατάσχονται οι λογαριασμοί τους, αντιμετωπίζουν την απαξίωση και τη γραφειοκρατία για τα πιο απλά καθημερινά θέματα, αγωνίζονται για να πάρουν μια ενημερότητα, χάνουν ζωτικό χρόνο από την εργασία τους ασχολούμενοι με νόμους που κάθε μέρα αλλάζουν, βρίσκονται σε μια καθημερινή τραγωδία επιβίωσης βλέποντας την ίδια στιγμή δεκάδες κηφήνες να διορίζονται στην «κρατική μηχανή» και να πληρώνονται από τον δικό τους μόχθο.

Η Ελλάδα δυστυχώς συρρικνώνεται οικονομικά και πληθυσμιακά. Το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας είναι η απώλεια του ανθρώπινου κεφαλαίου. Η νέα γενιά είτε φεύγει από τη χώρα είτε περιθωριοποιείται. Τουλάχιστον το 52% των νέων στην Ελλάδα ζει με τους γονείς του, οι συνταξιούχοι συντηρούν (μάλλον συντηρούσαν μετά και τη νέα αφαίμαξη των συντάξεων) τα εγγόνια τους, οι γονείς προετοιμάζουν τα παιδιά τους για τη μεγάλη απόδραση από τον εφιάλτη της σίγουρης ανεργίας, οι επαγγελματίες παύουν τις εργασίες τους, μεταναστεύουν, αλλάζουν χώρα-έδρα δραστηριότητας για να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μέλλον της χώρας αυτής, η ανάπτυξη και η ευημερία των πολιτών της περνούν αποκλειστικά από τον δρόμο της ιδιωτικής οικονομίας, του επιχειρείν και της παραγωγής. Η δημιουργία θέσεων εργασίας δεν μπορεί να γίνει με κάποιο μαγικό ραβδί ούτε με ευχολόγια. Χρειάζεται να αποτελεί στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων και γενικά των θεσμών, αν πράγματι επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο. Συνεργασία και στρατηγική σε όλα τα επίπεδα, μακριά από κομματικές ταυτότητες και περιορισμούς!

Πιστεύω ακράδαντα πως ο τόπος μας θα αναγεννηθεί από τη στιγμή που οι νέοι, οι δημιουργικοί και παραγωγικοί άνθρωποι του ιδιωτικού τομέα, οι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, οι εγκλωβισμένοι άνεργοι που δεν ανέχονται τις ελεημοσύνες και τα κουπόνια εργασίας, αλλά απαιτούν πραγματικές θέσεις εργασίας και αξιοπρέπεια, με ρεαλισμό και ανιδιοτελή διάθεση για προσφορά στην πατρίδα, με ευθύνη στις νέες γενιές που πληρώνουν ήδη πολλά χρειάζονται νέα πνοή, νέες βάσεις, στρατηγικές και ικανούς ανθρώπους και έμπειρους.

Στις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου για τη νέα ηγεσία του Επιμελητηρίου Κορινθίας, διακυβεύονται πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν στο παρόν και κυρίως στο μέλλον των επιχειρήσεων. Προκλήσεις και στην τεχνολογία και στην πληροφόρηση, ακόμα και στον τρόπο πώλησης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών. Το Επιμελητήριο σαφώς, δεν μπορεί να μείνει πίσω από όλη αυτή την εξέλιξη. Στις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου θα κερδίσει ο επαγγελματίας του μέλλοντος! Ο επιχειρηματίας του Αύριο με τη συνεχή εκπαίδευση του ίδιου και των στελεχών του. Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη για τη Νέα Επιχειρηματικότητα του 2020. Επενδύουμε στις μεγάλες δυνάμεις και ευκαιρίες της τοπικής επιχειρηματικότητας, με καινοτομία, νέα προϊόντα, νέες τεχνολογίες, σχέδιο άμεσα ορατό και υλοποιήσιμο.

Αυτήν ακριβώς την ώρα απαιτείται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας. Αυτήν ακριβώς την ώρα απαιτείται μεγαλύτερο πείσμα, εντονότερος αγώνας. Αυτήν ακριβώς την ώρα απαιτούνται νέες ιδέες ,ισχυρότερη καινοτομία.
Είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τις πραγματικές ανάγκες των μελών του Επιμελητηρίου και της αγοράς. Δεν στήνουμε διαχωριστικές γραμμές, γιατί δεν χρειάζονται σε καμία περίπτωση, ειδικά σε τέτοιες εποχές.

Είμαστε εδώ για να ΕΝΩΣΟΥΜΕ όλους τους επιχειρηματίες και να συγκρουστούμε με ό,τι τους πονάει και βάζει φραγμό στο επιχειρείν τους.

Η Συνεργασία είναι το βασικό μας σύνθημα. Μόνο με αυτήν τη λογική και αυτή τη φιλοσοφία μπορούμε να προχωρήσουμε !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.