Στηρίζουν ή όχι την υποψηφιότητα Μπουντρούκα τα Πράσινα στελέχη της ” Πελοποννησιακής Συμμαχίας”

675

H “Κίνηση”- παρέμβαση των  στελεχών από το χώρο της Κεντροαριστεράς,συζητιόταν εδώ και καιρό.

Πολλές οι συνάξεις ανά την περιφέρεια,  στελεχών προερχομένων κυρίως απο το  ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου, με αντικείμενο συζήτησης τι θα πράξει ο χώρος της Κεντροαριστεράς στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές.

Ξεκινούσαν βέβαια με την απόλυτη γραμμή των πράσινων βουλευτών της Πελοποννήσου, που εδώ και μήνες δήλωναν πως το ΚΙΝΑΛ δεν θα στηρίξει το νυν Περιφερειάρχη και επομένως , παύθηκε απο εκείνη ακριβώς τη στιγμή το “αυθόρμητο” της κίνησης κάποιων επιφανών προοδευτικών ενεργών πολιτών. Στις συζητήσεις αυτές “έπεσαν” στο τραπέζι πολλά ονόματα, αυτά ουσιαστικά που ο Τύπος έγραφε εκείνη την εποχή,αναφερόμενος στις “αναζητήσεις του ΚΙΝΑΛ” για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι αυτό και πολλές φορές ο moriasnews σημείωνε με έμφαση “γιατί δεν μπαίνει κάποιο απο τα στελέχη αυτά μπροστά”;

Σήμερα λοιπόν, μετά την απόλυτη διαρροή των ημερών  πως το ΚΙΝΑΛ θα στηρίξει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννη Μπουντρούκα , την οποία επικυρώνει αν μη τι άλλο, “το κατηγορώ” που εξέδωσαν οι Νομαρχιακές του  ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας προς τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα επειδή δήλωσε την δημόσια στήριξή του στον Πέτρο Τατούλη,έρχεται η “Πελοποννησιακή Συμμαχία” των στελεχών αυτών να δημοσιοποιήσει  την ιδρυτική τους διακήρυξη , η οποία μπλέκει έντεχνα την πολιτική πραγματικότητα της χώρας με τα Περιφερειακά πράγματα της Πελοποννήσου, το “αυθόρμητο και το αναγκαίο” της κίνησης αυτής, με στόχο  να έχει λόγο και ρόλο  στα (ενδοπασοκικά μόνο;)προεκλογικά σχήματα και παρέμβαση.

Τα ερωτήματα ωστόσο είναι πολλά:

α)Η κίνηση αυτή δεν έχει κάποιον επικεφαλής.

Θέσαμε το ερώτημα σε κάποιους απο τους υπογράφοντες και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως ” Κανένας από τους υπογράφοντες δεν θα είναι επικεφαλής. Θα στηρίξουν κάποιον που θα κινείται στο δημοκρατικό αυτοδιοικητικο χώρο. Αυτό θα το αποφασίσουν  την Κυριακή το απόγευμα”.

β) Αναρωτιόμαστε για τον χρόνο που δημοσιοποιείται αυτή η ιδρυτική διακήρυξη. Τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ εν προκειμένω, διαφοροποιούνται με την υποψηφιότητα Μπουντρούκα; Διότι εδώ, τα πράγματα μοιάζουν κάπως περίεργα ή άκομψα σκηνοθετημένα.

Στη διακήρυξη γράφονται τα εξής:

“Αυτό που ζητούμε από τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, στα οποία άλλωστε πολλοί και πολλές από εμάς συμμετέχουμε, είναι να σεβαστούν το δημοκρατικό μας δικαίωμα να επιλέξουμε εμείς αυτούς και αυτές που θα μας εκπροσωπήσουν στην ηγεσία του νέου οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις αναπτυξιακές μας προτάσεις.Η υιοθέτηση αυτής της ολοκάθαρης απαίτησής μας είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσει πολύ καλύτερους όρους συνεργασίας μαζί τους και αρμονικότερη συνύπαρξη με την όποια κυβέρνηση αναδείξει με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις προσεχείς εθνικές εκλογές.”

Πώς θα αντιδράσει σε αυτήν την τοποθέτηση η Χαριλάου Τρικούπη; Πώς θα αντιδράσει το ΚΙΝΑΛ Πελοποννήσου; Εδώ παρατηρούμε μια υποτιθέμενη αυτονόμηση, η οποία μεταμορφώνεται σε αναγκαιότητα ταυτοχρόνως. 

Σε ερώτημα που θέσαμε επίσης για το εαν η Κίνηση στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουντρούκα , η απάντηση ήταν πως και αυτή η υποψηφιότητα θα συζητηθεί .

Εδώ όμως συμβαίνει το εξής οξύμωρο: όποιος στηρίζει Τατούλη διαγράφεται, όποιος κάνει τον αυτόνομο, δηλώνει πως έχει προτάσεις που εαν και εφόσον τις σεβαστούν τα κόμματα θα τα στηρίξει.Αυτό γίνεται κομματικώς αποδεκτό; Απίστευτες ιστορίες Πελοποννησιακής προεκλογικής προπαγάνδας.

Ερωτώνται λοιπόν τα παραπάνω στελέχη ευθέως , εαν συμφωνούν με την υποψηφιότητα Μπουντρούκα, που ξέρουν πως είναι η κομματική πρόταση του ΚΙΝΑΛ;

Θα την στηρίξουν; Θα είναι υποψήφιοι;

Εαν την στηρίζουν τότε η σημερινή αυτόνομη κίνηση έχει γίνει για λόγους εντυπώσεων και επικοινωνίας.

Εαν όμως υποκρύπτεται κάτι άλλο, ενδεχομένως μια άλλη υποψηφιότητα, απο την αυτοδιοίκηση, ποια η θέση του κόμματος προς τα στελέχη;

Ποια η θέση του κ. Μπουντρούκα που “έβαλε πλάτη” γνωρίζοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει; 

Οι επόμενες ημέρες θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τζένη Σουκαρά

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.