Στην Κόρινθο της επαιτείας…

1045

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Είναι πια κομμάτι της καθημερινότητας μας… Ακόμα κι αν θέλεις να κλείσεις τα μάτια σου, να προσπεράσεις, είναι αδύνατον! Η φωνή που εκλιπαρεί και το χέρι που περιμένει είναι καθημερινά μπροστά σου, σε κάθε δραστηριότητα, σε κάθε κίνηση σου. Στο δρόμο που περπατάς, στο φανάρι που σταματάς, έξω από το super market, στον καφέ που πίνεις…

Οι άνθρωποι που ζητούν την βοήθεια σου έχουν αυξηθεί στην πόλη της Κορίνθου! Σε τέτοιο βαθμό που αδυνατείς και να προσπεράσεις και να αδιαφορήσεις! Όχι γιατί αποδεικνύουν την ένταση της φτώχειας μόνο (αυτό είναι φανερό σε πολλές περιπτώσεις) αλλά γιατί στοιχειοθετούν με την παρουσία τους την επιλογή της ζητιανιάς, της ένδειας, της παρασιτικής δράσης.

Είναι κάθε ηλικίας και παντού! Μικρά παιδιά με χαρτομάντηλα, λουλούδια και κάθε αντικείμενο που επιχειρούν να σε δελεάσουν ή και τίποτα για να δώσεις χρήματα ή το οτιδήποτε άλλο διαθέτεις και θέλουν αλλά και γιαγιάδες περασμένης ηλικίας που αποδίδοντας ευχές, σου ζητούν ότι βοήθεια έχεις την διάθεση να δώσεις!

Πλέον δεν διστάζουν να μπουν στα καταστήματα και να επαιτήσουν.

Δεν διστάζουν, εάν δεν αγοράσεις αυτό που πουλούν ή αν δεν συμπονέσεις και ως εκ τούτου δεν δώσεις το κατιτις σου να σε «στολίσουν» με λογής λογής επίθετα κοσμιτικά αλλά και κατάρες για την υγεία σου και την οικογένεια σου!

Βρώμικοι και άρρωστοι πολλοί απο αυτούς σε πλησιάζουν επιδεικνύοντας και το ένα και το άλλο για να προκαλέσουν την συμπόνια σου!

Άνθρωποι που όμως, πολλοί από αυτούς,  έχουν αρνηθεί την βοήθεια της πρόνοιας, που έχουν επιλέξει να κοιμούνται έξω, που έχουν μάθει σε αυτόν τον τρόπο ζωής αλλά και άνθρωποι που έχουν σπίτι και οικογένειες αλλά παραδομένοι στις ουσίες επιλέγουν την επαιτεία προκειμένου να εξασφαλίσουν τα χρήματα της επόμενης δόσης, αφού η οικογένεια δεν διαθέτει γι αυτόν τον σκοπό.

Κάθε ένας και μια ιστορία. Τραγική ή ψεύτικη!Κι απέναντι τους μια κοινωνία! Υποψιασμένη και απηυδισμένη !

Παρέμβαση; Καμιά! Παρ ότι η επαιτεία απαγορεύεται… Παρ ότι έχει συντεταγμένες και πρόσωπο στην πόλη της Κορίνθου…

Η καταγραφή δεν αρκεί!Γιατί το φαινόμενο αυξάνει επικίνδυνα κάθε μέρα που περνά…  Αστυνομία, πρόνοια, κάθε υπηρεσία ,οφείλουν να κινητοποιηθούν… Να βοηθήσουν όπου μπορούν και πρέπει, να τιμωρήσουν όπου επιβάλλεται…

Πριν φτάσει αυτή η κοινωνία να προσπερνά αδιάφορη ακόμα και στις περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας και στήριξης…Αν δηλαδή δεν έχει ήδη φτάσει εκεί!

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.