Στην ατζέντα Τατούλη “η βαριά βιομηχανία της Κορινθίας”.Ο πολιτισμός!

1194

Δίολκος, Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου,Αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου, Προφήτης Ηλίας Ζάχολης, Λαογραφικό Μουσείο.Στην ατζέντα του Περιφερειάρχη ένα στρατηγικό σχέδιο για την ανάδειξη των σπουδαίων αρχαιολογικών θησαυρών της Κορινθίας που θα τονώσει την τοπική οικονομία και φυσικά θα αυξήσει την επισκεψιμότητά της.

Την ένταξη του έργου της ανάδειξης της Διόλκου και του ιστορικού χερσαίου χώρου των Κεχρεών στο πρόγραμμα της Περιφέρειας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης  Πέτρος Τατούλης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε με την Υπουργό Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου και στο Αρχαίο Λιμάνι του Λεχαίου, την Τρίτη .

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Υπουργείο Πολιτισμού έτσι ώστε να καταρτιστεί και να υλοποιηθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που θα συνδέει όλους τους σημαντικούς Αρχαιολογικούς Θησαυρούς της Κορινθίας.

“Με την ανάδειξη του χώρου, της παλαιότερης Παλαιοχριστινιακής Εκκλησίας, της μεγαλύτερης Βασιλικής στο Αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, που έγινε κάτω από το δικό μας πρόγραμμα, δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προσεγγίζεται το ενδιαφέρον των επισκεπτών” είπε ο Περιφερειάρχης

Στην ενημέρωση που έκανε ο Περιφερειάρχης προς την κα. Υπουργό αναφέρθηκε στην συνέχιση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της Β’ φάσης του έργου στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στην Ζάχολη, χαρακτηρίζοντας το ως ένα ιστορικό μνημείο ενώ παράλληλα στόχος είναι να ενταχθούν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας  ώριμες μελέτες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας που αφορούν μικρούς Βυζαντινούς ναούς της Κορινθίας.

Στην επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κορίνθου ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το 2004 ως Υπουργός Πολιτισμού  και δεσμεύθηκε ότι όταν θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για την ανακαίνιση της αίθουσας των Ρωμαϊκών από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου όχι μόνο σε ότι αφορά την ανακαίνιση της αίθουσας αλλά και την έκθεση των Ρωμαϊκών.

Τέλος, σε ότι αφορά το πολύ μεγάλης σημασίας Λαογραφικό Μουσείο της Κορίνθου, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη του στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων της Π.Ε. Κορινθίας  κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.