Στα έδρανα των ανεξάρτητων ο Χ. Καμπούρης!

219

Μάζεψε τα χαρτιά του στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου και μετοίκισε…και αυτός! Ο Αναπληρωτής του Δημάρχου , αντιδήμαρχος Κορινθίων, πρώην Δήμαρχος Άσσου – Λεχαίου κ.Χαράλαμπος Καμπούρης  κάθεται πλέον στα έδρανα των «ανεξαρτήτων»!

Πριν ο νους σας πάει σε «νέα απώλεια» από την παράταξη του Δημάρχου θα σας πω πως η αλλαγή αυτή έγινε προκειμένου ο κ.Καμπούρης ν αποφύγει νέα «πισώπλατα χτυπήματα»!

«Απαξιώ ν απαντήσω γραπτώς στον αποστολέα του εγγράφου και αλλάζω και θέση γιατί μετά από αυτές τις πισώπλατες μαχαιριές φοβάμαι μήπως φάω καμιά αδέσποτη» είπε ο Χαράλαμπος Καμπούρης «καρφώνοντας» τον αποστολέα του εγγράφου που τον εγκαλούσε για την χρήση του υπηρεσιακού οχήματος που οδηγεί, τον κ.Παναγιώτη Λαμπρινό!

Τι συνέβη όμως και καταλήξαμε στην φράση και στην μετοίκηση;

Ο Χ.Καμπούρης στην συνεδρίαση της Δευτέρας έθεσε υπόψιν του σώματος έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην Διευθύντρια του Δήμου και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης, έγγραφο που υπέγραφε ο κ.Παναγιώτης Λαμπρινός και στο οποίο έθετε ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτημα «αλόγιστης χρήσης και παράβασης καθήκοντος» κάνοντας λόγο για ένα υπηρεσιακό όχημα το οποίο κινείται πέραν του προβλεπομένου. Ο κ.Λαμπρινός ζητούσε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την ορθή χρήση του οχήματος, αίτημα το οποίο προκάλεσε την απάντηση του Αντιδημάρχου στο σώμα, προφορικά, αφού ως σημείωσε, απαξιεί να απαντήσει γραπτά παρ ότι όλα τα έγγραφα και οι άδειες για την χρήση του οχήματος υπάρχουν!

«Στα 33 χρόνια της αυτοδιοικητικής μου πορείας δεν έχω απασχολήσει με τέτοιου είδους θέματα, έλαβα όμως μια επιστολή  η οποία έχει σαν θέμα την χρήση του αυτοκινήτου που χρησιμοποιώ όπως αναφέρεται , από το 2012. Το χρησιμοποιώ από το 2007 να σας πω, απ όταν ήμουν Δήμαρχος και το διατηρώ στην κατάσταση στην οποίαν το παρέλαβα. Όλα τα έγγραφα για την κίνηση του υπάρχουν, το ίδιο και η άδεια που μου επιτρέπει να το οδηγώ!» είπε ο κ.Καμπούρης σημειώνοντας προς το σώμα πως είναι ένας «αντιδήμαρχος 24ωρου βάσεως» , δίχως ωράριο και τηλέφωνο κλειστό, δίχως γιορτές και αργίες, ένας αντιδήμαρχος Κορiνθίων, υπεύθυνος ενότητας Άσσου – Λεχαίου και Αναπληρωτής του Δημάρχου που δεν ασχολείται με τα κτήματα , ούτε και την οικογένεια του – κατά δήλωση του ιδίου- αλλά μονάχα με τα θέματα του δήμου. Ως εκ τούτου δικαιολογείται η χρήση του οχήματος πέραν των τυπικών ωρών και ημερών λειτουργίας του δήμου!

Η απάντηση ήταν εκτενής και σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ωστόσο δεν κάλυψε τον αποστολέα Παναγιώτη Λαμπρινό. «Μετά τα δάκρυα και τις συγκινήσεις θέλω να μου πείτε εάν θεωρείτε υπηρεσιακός λόγος το μπάνιο στην θάλασσα . Εγώ υπηρετούσα σε μονάδα όπου ο Διοικητής ερχόταν στο χώρο με το όχημά του ή πήγαινε ο οδηγός του και τον έπαιρνε. Δεν έπαιρνε το υπηρεσιακό όχημα στο σπίτι του!  Επιμένω να μου δοθούν τα έγγραφα γιατί στα 9 έτη αυτής της αρχής το κόστος του οχήματος είναι 40.000 ευρώ τις οποίες τις πληρώνουν οι δημότες και όχι ο Αντιδήμαρχος.»

Θέση έλαβε και ο Δήμαρχος! Προς υπεράσπιση του Αντιδημάρχου εξαπέλυσε επίθεση κατά του Παναγιώτη Λαμπρινού καταλογίζοντας του 7ετή αφωνία επί του θέματος και… επιλεκτική ευαισθησία για το συμφέρον των πολιτών. «Τα χρήματα που λαμβάνατε από το δήμο όλα αυτά τα χρόνια θόλωναν το μυαλό σας και δεν υπερασπιζόσασταν το καλό των πολιτών; Ο κ.Λαμπρινός εισέπραττε και δεν έβλεπε το έγκλημα που γινόταν δίπλα του; Τώρα το είδε;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος καταλογίζοντας στον πάλαι ποτέ συνεργάτη και συνοδοιπόρο του «αφωνία» στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανυπαρξία προτάσεων. Δε, κατέθεσε την πεποίθηση του πως «ο κ.Λαμπρινός με όποιον και αν κατέβει, δεν θα είναι και πάλι Δημοτικός Σύμβουλος»

Η απάντηση ήρθε επί προσωπικού από τον Παναγιώτη Λαμπρινό. «Ούτε φράγκο δεν πήρα από το δήμο! Την σύνταξή μου λάμβανα  και με το νόμο περί μείωσης του 50% πήγα στα 600 ευρώ.  Ως συνταξιούχος του Δημοσίου κατέληξα να παίρνω 300 ευρώ μόλις! Δεδομένου ότι οι συνθήκες λειτουργίας μου άλλαξαν, διότι εμένα δεν μου δώσατε ούτε υπηρεσιακό τηλέφωνο ούτε αυτοκίνητο όπως στον αντιδήμαρχο, πλήρωνα και από την τσέπη μου για να εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου. Σαν αντιδήμαρχος έπαιρνα 1400 ευρώ, όσα και η σύνταξή μου δηλαδή. Μετά από 3 μήνες ψηφίστηκε νόμος με αναδρομική ισχύ ο οποίος κατέβασε το ποσό αυτό στα 1000 ευρώ. Δούλεψα 8 χρόνια λοιπόν τζάμπα!»

Το ερώτημα βέβαια που παραμένει είναι εάν , σε έγγραφο αίτημα που έχει κατατεθεί σε υπηρεσία του δήμου από δημοτικό σύμβουλο, υπάρχει η ευχέρεια να μην δοθεί απάντηση, ανεξαρτήτως της βούλησης του θιγόμενου…

Χριστίνα Τσιορωτά

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.